Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό TCG Anadolu – Για πρώτη φορά σε νατοϊκή άσκηση


ΝΑΤΟ: Για πρώτη φορά, Ισπανοί και Τούρκοι πεζοναύτες θα αποβιβαστούν από κοινού σε ευρωπαϊκές παραλίες

Για πρώτη φορά το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu δίνει το παρών σε νατοϊκή άσκηση.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, η Ομάδα Εργασίας Ανατολίας, αποτελούμενη από τα TCG Anadolu, TCG Salihreis και TCG Büyükada, πραγματοποίησε εκπαίδευση στο Ιόνιο Πέλαγος στις 26 Απριλίου.

Η Ομάδα Εργασίας Ανατολίας, συμμετέχει επίσης στη δραστηριότητα «NEPTUNE Strike 24.1».

Η άσκηση «NEPTUNE Strike 24.1»

Οι Ναυτικές Δυνάμεις Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (STRIKFORNATO) ξεκίνησαν το Neptune Strike 24-1, μια ενισχυμένη δραστηριότητα επαγρύπνησης υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 26 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η σχετική νατοϊκή ανακοίνωση: Κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαπενθημέρου, πλοία από 11 συμμαχικά κράτη και αεροσκάφη που προέρχονται από όλη τη Συμμαχία θα συνεργαστούν για να επιδείξουν τη διαρκή δέσμευση του ΝΑΤΟ στην κυριαρχία και την ελευθερία κατά τη διάρκεια ενός ακόμη κεφαλαίου της σειράς Neptune Strike: μια απτή επίδειξη της ισχύος και της ικανότητας του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις πολλαπλών τομέων μέσω της ενσωμάτωσης δυνατοτήτων ναυτικού πολέμου υψηλού επιπέδου.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για πολλά σημαντικά ορόσημα. Το κυριότερο από αυτά είναι η ιστορική στιγμή κατά την οποία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle ξεδιπλώνει περήφανα τη σημαία του ΝΑΤΟ, μια απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης της Γαλλίας στη συλλογική άμυνα της ευρωατλαντικής περιοχής. Ενώνοντας τις δυνάμεις της με το ιταλικό Cavour και το ισπανικό Juan Carlos I, η γαλλική ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων θα επιδείξει τις ειδικές δυνατότητες και την επιχειρησιακή εμβέλεια των ναυτικών δυνάμεων κρούσης των Ευρωπαίων Συμμάχων.

Επιπλέον, αυτή θα είναι η εναρκτήρια συμμετοχή για το τουρκικό TCG Anadolu. Σύμφωνα με την νατοϊκή ανακοίνωση η ναυαρχίδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η συνοδεία της θα πλεύσει υπό εθνική διοίκηση, ενώ θα βελτιώσει τον συντονισμό με τα άλλα μέλη της Συμμαχίας. Για πρώτη φορά, Ισπανοί και Τούρκοι πεζοναύτες θα αποβιβαστούν από κοινού σε ευρωπαϊκές παραλίες, πρωτοστατώντας στις αμφίβιες επιχειρ’ησεις του ΝΑΤΟ και οξύνωντας τη διαλειτουργικότητα της Συμμαχίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ