Ιράκ: Αυστηρότερες ποινές για τους ομοφυλόφιλους

Ιράκ: Αυστηρότερες ποινές για τους ομοφυλόφιλους
Ιράκ: Αυστηρότερες ποινές για τους ομοφυλόφιλους

Το κοινοβούλιο του Ιράκ υιοθέτησε χθες Σάββατο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

Αυστηροποιήθηκε η νομοθεσία στο Ιράκ για τους ομοφυλόφιλους και ο νέος νόμος προβλέπει ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, το κοινοβούλιο του Ιράκ υιοθέτησε χθες Σάββατο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και τη φυλομετάβαση με ποινές που φτάνουν έως και τα 15 χρόνια κάθειρξη, αφού τροποποίησε αρχική πρόταση που προέβλεπε την επιβολή της ποινής του θανάτου.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αποτελεί τροποποίηση στη νομοθεσία κατά της πορνείας του 1988 και υιοθετήθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου στην οποία ήταν παρόντες 170 από τους 329 βουλευτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ιρακινού κοινοβουλίου.

Τα νέα άρθρα προβλέπουν ποινές 10-15 ετών κάθειρξη για τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, όπως και για την πρακτική ανταλλαγής συζύγων. Το νομοσχέδιο απαγορεύει επίσης «οποιαδήποτε εκδήλωση που προωθεί την ομοφυλοφιλία στο Ιράκ», προβλέποντας ποινή κάθειρξης επτά ετών για «προώθηση» των ομοφυλόφιλων σχέσεων.

Απαγορεύει επίσης «την αλλαγή του βιολογικού φύλου με βάσει τις προσωπικές επιθυμίες ή τάσεις» και προβλέπει ποινή από ένα ως τρία χρόνια φυλάκιση για οποιοδήποτε συμμετέχει στη διαδικασία φυλομετάβασης.

Αντίστοιχη ποινή επιβάλλεται σε οποιονδήποτε άνδρα η συμπεριφορά του οποίου κρίνεται θηλυπρεπής.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ