Τουρκικά ΜΜΕ: Νέα γέφυρα στον Έβρο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας – Πότε θα είναι έτοιμη


Εκτενής αναφορά από τουρκικά ΜΜΕ στην νέα γέφυρα στον Έβρο 

Η κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Έβρο μεταξύ των συνοριακών πυλών στα Ύψαλα στην Τουρκία και των Κήπων στην Ελλάδα θα ξεκινήσει φέτος, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και ενώ χθες πραγματοποιήθηκε νέα επαφή Γεραπετρίτη- Φιντάν τουρκικά ΜΜΕ φέρνουν στη δημοσιότητα το ζήτημα της γέφυρας.

Σύμφωνα με το Timeturk ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης Γιουνούς Σεζέρ επιθεώρησε την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα. Λαμβάνοντας πληροφορίες για το έργο, ο Σεζέρ δήλωσε ότι η γέφυρα θα επιταχύνει τις διελεύσεις μεταξύ των συνοριακών πυλών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τούρκος κυβερνήτης συνοδευόταν από αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της χωροφυλακής.

«Το τμήμα της γέφυρας στην τουρκική πλευρά, θα κατασκευαστεί από τη Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων και το τμήμα στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί από την ελληνική κυβέρνηση. Στόχος της δεύτερης γέφυρας, η οποία θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται φέτος, είναι να επιταχύνει τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα χαρακτηριστικά της γέφυρας

Το κύριο μήκος της γέφυρας, της οποίας οι τεχνικές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Περιφερειακή Διεύθυνση τουρικών Αυτοκινητοδρόμων, θα είναι 811 μέτρα και το τμήμα πάνω από το ποτάμι θα έχει μήκος 344 μέτρα. Η γέφυρα, που θα κατασκευαστεί ως οδός διπλής διαδρομής 4 λωρίδων, θα διαθέτει επίσης δρόμο βοήθειας έκτακτης ανάγκης και πεζοδρόμια.

Η υπάρχουσα γέφυρα 2 λωρίδων, που κατασκευάστηκε το 1958, η οποία παρέχει πέρασμα στον ποταμό Έβρο μεταξύ των συνοριακών πυλών, μερικές φορές δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη κυκλοφορία οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τι λέει η ελληνική πλευρά

Στις αρχές του μήνα είχε αναφερθεί ότι τον Ιούνιο αναμένεται η παράδοση της μελέτης για τη γέφυρα Κήποι -Ύψαλα στον Έβρο.

Σύμφωνα με τη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Κωνσταντίνος Κουτσούκος, τόνισε, ότι αυτή θα είναι η τελική μελέτη του έργου.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 είπε επίσης πως υπάρχει μια «κατασκευαστική δυσκολία, έχει συμφωνηθεί να υπάρχει μια ομάδα επίβλεψη κοινή, που θα επιβλέπει και τις δύο πλευρές».

«Η κατασκευή της γέφυρας είναι αρκετά δύσκολη και θα απαιτήσει τουλάχιστον 2 χρόνια», είπε και πρόσθεσε: «Η τουρκική πλευρά την βλέπει ως πύλη στην Ευρώπη».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ