Το νέο Audi A3 θα προσφέρεται και με plug-in έκδοση!


Η τέταρτη γενιά του διαχρονικού μοντέλου της Audi για τη μικρομεσαία κατηγορία, θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι, η οποία θα εξακολουθήσει να προσφέρεται και με plug-in hybrid έκδοση, σαφώς βελτιωμένη συγκριτικά με ότι είχαμε γνωρίσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Η μια από τις δυο εκδόσεις που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή του plug-in υβριδικού μοντέλου του Α3 (η άλλη είναι το νέο Audi RS3, το οποίο θα προσφέρει περισσότερους από 420 ίππους), η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης μέσω πρίζας.

Βέβαια το νέο υβριδικό μοντέλο που αναμένουμε το καλοκαίρι του 2019 δεν θα συγκαταλέγεται μέσα στα 12 νέα αμιγώς ηλεκτρικά, που η Audi έχει δεσμευτεί να φέρει στην αγορά μέχρι το 2025, μιας και ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, διαστάσεων Α3, θα μας έρθει αργότερα, πλαισιώνοντας τις υπάρχουσες εκδόσεις του premium μικρομεσαίου της γερμανικής φίρμας.

Η προηγούμενη έκδοση του Audi A3 e-tron σταμάτησε τον Νοέμβριο λόγω των νέων αυστηρότερων κανονισμών περί εκπομπών ρύπων, με τη μάρκα να ετοιμάζει πυρετωδώς την 4η γενιά του. Η πλατφόρμα MQB θα είναι η ραχοκοκαλιά του νέου υβριδικού Α3, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως το plug-in hybrid μοντέλο θα μπορεί να κινείται για περισσότερα από 50 χλμ απόσταση με τη χρήση αποκλειστικά του ηλεκτροκινητήρα. Το Audi A3 θα δανείζεται πολλά μηχανικά μέρη από το νέο VW Golf, όπου ένα εξ αυτών θα είναι και το υβριδικό σύστημα κίνησης το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που θα εξοπλίζει και το νέο VW Golf GTE.


Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ