Άγκυρα: «Οι στόχοι μας είναι φιλόδοξοι, συνοψίζονται στο όραμα του Αιώνα της Τουρκίας»


Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Άγκυρας με την ονομασία «τουρκικός αιώνας» επανέφερε στο προσκήνιο ο Αντιπρόεδρος της γείτονος χώρας, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη εκλογική αναμέτρηση για την επόμενη τετραετία και παρουσιάζοντας αυτό το γεγονός ως μία «ευκαιρία για μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς», ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό του «καλπάζοντα» πληθωρισμού.

«Θέσαμε φιλόδοξους στόχους, συνοψίζονται στο όραμα του Αιώνα της Τουρκίας»

«Αυτή είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη μεταβατική περίοδος για την υλοποίηση του Οράματος για την Τουρκία που προτάθηκε από τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο καλύπτει 85 εκατ. ανθρώπους και στην πραγματικότητα, αποτελεί το κοινό όραμα όλων μας, όχι οιουδήποτε κόμματος ή ομάδας.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτήν την περίοδο. Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ ωφέλιμο για τον μετασχηματισμό της Τουρκίας στην ισχυρότερη πορεία της, προς το μέλλον. Αρχίσαμε αυτήν την περίοδο με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον οδικό χάρτη που διαμορφώθηκε στα δώδεκα αναπτυξιακά σχέδια που ετοιμάσαμε πέρυσι», τόνισε αρχικά.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Ερντογάν

Παραμένοντας πιστός στο δόγμα της… ισορροπίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η Τουρκία στοχεύει να ενισχύσει τη στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της, την οποία θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει τόσο στην εξωτερική πολιτική της, όσο και την οικονομία της.

Τα βήματα αποσκοπούν στην εξέλιξη της γείτονος ως περιφερειακού κόμβου εμπορίου, ενέργειας και δεδομένων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αντιμετώπιση απειλών ασφάλειας της χώρας στα νότια σύνορα.

Ο σχεδιασμός επιδιώκει να συμπληρώσει την εικόνα του «Αιώνα της Τουρκίας» με μία ανεπτυγμένη Αμυντική Βιομηχανία, που εξασφαλίζει αυτάρκεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και έσοδα από εξαγωγές, ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας σε διεθνείς κρίσεις, αλλά και ως προστάτη του μουσουλμανικού κόσμου.

«Η τιθάσευση του πληθωρισμού είναι η βασική μας προτεραιότητα»

Ο Γιλμάζ επεσήμανε ακόμη πως «ο πληθωρισμός είναι η βασική μας προτεραιότητα, αλλά και το κύριο πρόβλημα των πολιτών μας. Πάντα αναφέρουμε ότι ως κυβέρνηση και κόμμα: Τα προβλήματα των πολιτών είναι και δικά μας.

Ο δείκτης παρουσιάζει σταδιακά πτωτική τάση σε μηνιαία βάση. Οι επιπτώσεις σε ετήσια βάση θα χρειασθούν χρόνο, καθώς ο πληθωρισμός, ο οποίος ήταν πολύ υψηλός ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες του περασμένου έτους, μεταφέρεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα κόστη.

Μετά τον Μάιο, θα δούμε και ετήσιες μειώσεις, αρχίζοντας από τις ανατιμήσεις του Ιουνίου. Το β’ εξάμηνο του έτους, θα δούμε ταχύτερη πτώση, ειδικά τους μήνες: Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ