Ρέντης: Στρατολογούσαν τους «μικρούς» με… μπύρες και σουβλάκια


Ρέντης: Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι «σκληροί» της θύρας 7 που κρύβονταν πίσω από κουκούλες και πίσω από την ανοχή ορισμένων και φαντάζονταν ότι μελλοντικά θα γίνουν οι ισχυροί των γηπέδων με κάποιους να έχουν βλέψεις ακόμα και στην… νύχτα – αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει ήδη την εκπαίδευσή τους πουλώντας προστασία στις καντίνες έξω από το Καραϊσκάκη – στρατολογούσαν τον στρατό τους, τους «μικρούς» όπως αποκαλούσαν τάζοντας τους μπύρες, σουβλάκια και…tips!

Αυτό αποκάλυψε στην κατάθεσή του ένας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων με την κωδική ονομασία «67ε». Οι «μεγάλοι» για να έχουν υποταγμένους τους «μικρούς» τους έδιναν δωρεάν εισιτήρια για τα γήπεδα, τους έδιναν λεφτά να τους αγοράζουν μπύρες και σουβλάκια και κερνούσαν και εκείνους ενώ άλλες φορές τους έδιναν… tips για τον κόπο τους. Υπήρχαν και περιπτώσεις που όπως αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας τους χρησιμοποιούσαν για τις «προστασίες» και τα ναρκωτικά. Οι «μικροί» ένιωθαν δέος και σεβασμό απέναντι στους «μεγάλους», τους είχαν πρότυπο και ακολουθούσαν πιστά κάθε εντολή τους. Ουσιαστικά εκπαίδευαν εφήβους στο πως να γίνουν παραβατικοί, εφήβους που τα βράδια συναντούσαν οι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο να έχουν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα και νάιλον συσκευασίες με κάνναβη. Έφηβοι που πριν ακόμα ενηλικιωθούν έχουν ο καθένας από τουλάχιστον μια δικογραφία στην «πλάτη».



Οι σημαντικότερες καταθέσεις που αποκρυπτογράφησαν πρόσωπα και δράσεις ήταν αυτές των τριών προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό «67ε» ακολούθησε στα επεισόδια. Μίλησε για τουλάχιστον 150 άτομα που συμμετείχαν και για μια επίθεση που διήρκησε 10 με 15 λεπτά. Είναι εκείνος που έδωσε την πληροφορία για τις ληγμένες φωτοβολίδες και κατονόμασε άνθρωπο της διοίκησης λέγοντας πως: «Τσακώνονταν με τους αστυνομικούς γιατί δεν ήθελε να γίνει προσαγωγή στο γήπεδο». Ο «67ε» έδωσε ως αρχηγούς 10 πρόσωπα και 9 συμμετέχοντες στα επεισόδια ενώ μίλησε και για την εμπλοκή των ηγετικών μελών σε επεισόδια του παρελθόντος. Ήταν ο πρώτος οργανωμένος οπαδός που «έσπασε» και στις 24 Δεκεμβρίου έγινε προστατευόμενος μάρτυρας.

Δεύτερος «έσπασε» ο οπαδός με την κωδική ονομασία «67β». Μίλησε για 11 πρόσωπα και σκιαγράφησε τα ηγετικά στελέχη της θύρας 7 και περιέγραψε τον ρόλο του καθενός στα γήπεδα. Μίλησε στους αστυνομικούς για τον πιο σκληρό σύνδεσμό της Αθήνας και τη σχέση του με αιματηρές επιθέσεις αλλά και για τον ρόλο κατηγορουμένων στα επεισόδια Ολυμπιακός -ΑΕΚ στις 23 Απριλίου του 2023.

Τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας έχει τον κωδικό «67στ» και έδωσε κατάθεση στις 7 Φεβρουαρίου. Ήταν μέσα στο γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” και απ ‘ότι φαίνεται γνωρίζει πολύ καλά τους εμπλεκόμενους καθώς κατάφερε να θυμηθεί 56 ονόματα χούλιγκανς που συμμετείχαν στα επεισόδια ενώ μίλησε ξεκάθαρα για τρία κεφάλια και κατέθεσε ότι δεν προσήχθησαν όπως όλοι οι υπόλοιποι αλλά… φυγαδεύτηκαν μαζί με την ομάδα

Ρέντης: Στη φυλακή και ο «κοντός» – Ποια η δράση του, τι είπε στην απολογία του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο με το προσωνύμιο «Κοντός» που εμφανίζεται μέσα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» μαζί με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ να έδωσαν το σύνθημα για τα επεισόδια.

«Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ.

Ο «Κοντός» φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ , ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη.

Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο «Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις» αναφέρεται στη δικογραφία. Πάντως, ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΚΟΝΤΟΥ»: «Δεν είμαι θερμόαιμος»

«Μπήκαμε στο γήπεδο από την κάτω είσοδο, μιας και είμαι διαπιστευμένος. Καθίσαμε κάτω στον αγωνιστικό χώρο, από τη μεριά της κερκίδας των οργανωμένων οπαδών. Να διευκρινίσω ότι ο αγωνιστικός χώρος, λόγω της υψομετρικής διαφοράς, δεν είχε καμία επικοινωνία με τις κερκίδες», υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο αποκαλούμενος «Κοντός», που φέρεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Σε άλλο σημείο, περιγράφοντας όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, αναφέρει: «Υπήρξε αναστάτωση στον αγωνιστικό χώρο, όσον αφορά τους αστυνομικούς, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και τους παράγοντες του αγώνα. Εγώ μίλησα μαζί τους, προσφέρθηκα να βγω έξω να δω τι γίνεται για να τους ενημερώσω. Βγήκα μέχρι τον περιβάλλοντα χώρο, είδα ότι γίνονται επεισόδια και ξαναμπήκα και τους ενημέρωσα».

Παρά τους ισχυρισμούς του «Κοντού», βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες εντός του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη, τον έχουν αποτυπώσει να συνομιλεί με την εξέδρα και συγκεκριμένα με τον επίσης κατηγορούμενο «ΟΜΛΕ», ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της Δυτικής Αττικής και μάνατζερ γνωστού τράπερ. Μάλιστα, σύμφωνα με κατάθεση που έχουν λάβει οι αστυνομικοί από άλλον κατηγορούμενο, ο «Κοντός» φέρεται να λέει προς τους οπαδούς λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια: «Πάμε έξω!».

Το ίδιο το ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης πάντως φέρεται να παραδέχεται τη σχέση που είχε με παράγοντες του Ολυμπιακού. «Δεν είμαι διαπιστευμένος μόνο στους αγώνες βόλεϊ. Είμαι διαπιστευμένος και σε άλλα αθλήματα που συμμετέχει η ομάδα του Ολυμπιακού. Στο ποδόσφαιρο είμαι ορισμένος SLO από τη Super League, καθώς έχω και καθαρό ποινικό μητρώο. Η συγκεκριμένη διαπίστευση μου δίνει το δικαίωμα να συμμετέχω και σε συσκέψεις ασφαλείας σε όλους τους αγώνες που συμμετέχει η ομάδα του Ολυμπιακού και έχω συμμετάσχει σε κάποιες.

Σαν διαπιστευμένος ο ρόλος μου είναι να προσπαθώ να βοηθήσω τις ομάδες του Ολυμπιακού να μην τιμωρούνται, είτε σε ό,τι αφορά τα επεισόδια είτε με θέματα που συμβαίνουν στην κερκίδα που μπορούν να τιμωρήσουν την ομάδα (πυρσοί, λέιζερ, κροτίδες, υπεράριθμοι φίλοι στις θύρες, ελεύθεροι διάδρομοι ασφαλείας). Για να έχω αυτό το ρόλο, σημαίνει ότι δεν είμαι θερμόαιμος και επικαλούμαι τις μαρτυρίες των υπεύθυνων ασφαλείας των ομάδων (σ.σ.: αναφέρει ονομαστικά στελέχη του Ολυμπιακού)».

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τι είπε ο μάνατζερ τράπερ
Χθες αργά το βράδυ μετά την απολογία του πήρε το δρόμο για τις φυλακές Άμφισσας ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ανήκει στην «διευθυντική» ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια και υποστήριξε πως υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που τον δείχνει να βρίσκεται σε ταχυφαγείο και όχι στο κλειστό γήπεδο στον Ρέντη.

Τι υποστήριξε ο μάνατζερ τράπερ στην απολογία του

Ενώπιον του ανακριτή κατήγγειλε εκ νέου ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς όταν είχε γίνει η πρώτη προσαγωγή του τον Δεκέμβριο μετά τα αιματηρά επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Έκτοτε, όπως υποστηρίζει, στοχοποιήθηκε από τις αρχές επειδή δεν θέλησε να καταθέσει επιβαρυντικά για πρόσωπα και γεγονότα που δεν γνωρίζει και επειδή κατά το παρελθόν είχε εμπλοκή με τις αρχές για οπαδικά θέματα. Τέλος, φέρεται να λέει ότι έχει στοχοποιηθεί και από οπαδούς της ίδιας ομάδας, καθώς υπάρχουν άτομα τα οποία διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ