Mέγκαν Μαρκλ: Θα συνοδεύσει τον πρίγκιπα Χάρι στη Νιγηρία – Το ψευδώνυμο που θα λάβει


Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι θα επισκεφθούν τη Νιγηρία τον Μάιο για έναν ιδιαίτερο λόγο. 

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται σύντομα να επισκεφθούν στη Νιγηρία. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποδέχθηκαν την πρόσκληση να επισκεφθούν τη χώρα τον Μάιο για λογαριασμό του Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας, επιβεβαίωσε το περιοδικό PEOPLE.

Ο Χάρι, 39 ετών, πρόκειται να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα για να παρακολουθήσει πολλές εκδηλώσεις που σχετίζονται με το Ίδρυμα Invictus Games για τον εορτασμό της 10ης επετείου των αγώνων, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο στις 8 Μαΐου. Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του 42 ετών, θα επισκεφθεί τη Νιγηρία.

Κατά την επίσκεψή τους, το ζευγάρι θα συναντηθεί με μέλη της υπηρεσίας και θα λάβει μέρος σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Η επίσκεψη θα τονίσει τη δράση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus, οι οποίοι υποδέχθηκαν 500 αθλητές στην περσινή διοργάνωση στη Γερμανία, με 21 χώρες ανάμεσά τους, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας. Η Νιγηρία, μαζί με την Κολομβία και το Ισραήλ, ήταν νεοεισερχόμενοι στους Αγώνες Invictus πέρυσι.

Ο Υπουργός Άμυνας, Alhaji Mohammed Abubakar Badaru, ο οποίος παρευρέθηκε στην περσινή εκδήλωση στη Γερμανία, έχει εκφράσει την προθυμία του να φιλοξενήσει τους αγώνες εάν δοθεί η ευκαιρία στη Νιγηρία.

Σε δήλωσή του, ο Ταξίαρχος Tukur Vusau, Αναπληρωτής Διευθυντής Αμυντικών Πληροφοριών στη Νιγηρία, δήλωσε: «Η επίσκεψη είναι για να εδραιώσει την ισχυρή θέση της Νιγηρίας στο παιχνίδι και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει την εκδήλωση τα επόμενα χρόνια».

Κατά τη διάρκεια των περσινών Αγώνων Invictus στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η Μέγκαν και ο Χάρι πέρασαν χρόνο με την ομάδα της Νιγηρίας, την οποία ο Χάρι είπε ότι η σύζυγός του υποστήριζε κατά την εναρκτήρια ομιλία του. «Τώρα, δεν λέω ότι παίζουμε φαβορί στο σπίτι μας, αλλά από τη στιγμή που η γυναίκα μου ανακάλυψε ότι είναι νιγηριανής καταγωγής, είναι πιθανό να γίνει λίγο πιο ανταγωνιστική φέτος», αστειεύτηκε.

Το 2022, η Δούκισσα του Σάσεξ αποκάλυψε στο podcast της Archetypes ότι είχε μάθει ότι ήταν κατά 43% Νιγηριανή μετά από γενεαλογικό τεστ. Ο Χάρι και η Μέγκαν πόζαραν για μια φωτογραφία με την ομάδα της Νιγηρίας και την εθνική σημαία, και η ομάδα τους έδωσε μια πλακέτα από τον Αρχηγό Άμυνας — συν ένα νέο ψευδώνυμο για τη Μέγκαν.

Η Δούκισσα του Σάσεξ έλαβε το όνομα «Amira Ngozi Lolo», που έχει βασιλική σημασία. Amira είναι το όνομα μιας πολεμίστριας πριγκίπισσας από έναν θρύλο, ενώ Ngozi σημαίνει «ευλογημένη» και Lolo σημαίνει «βασιλική σύζυγος».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ