Πίνεις αρκετό νερό; 6 τρόποι για να το ανακαλύψεις


Πόσο νερό πίνετε καθημερινά; Οι περισσότεροι στοχεύουν στα 8 ποτήρια την ημέρα ή πίνουν νερό κάθε φορά που διψάνε. Όταν νιώθουμε ότι διψάμε, όμως, ο οργανισμός μας ήδη έχει αρχίσει να αφυδατώνεται.

Το σώμα μας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά κι όταν δεν πίνουμε όσο νερό χρειάζεται, εκτός από δίψα, νιώθουμε κι άλλες αλλαγές στην υγεία και την καθημερινότητά μας. Ανακαλύψτε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας κάθε φορά που χρειάζεται περισσότερο νερό:

1.Ξηρότητα
Όταν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και δεν βλέπετε βελτίωση με την ενυδατική τότε μάλλον πρέπει να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό. Αυτό φυσικά δεν ισχύει όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και το δέρμα μας φυσιολογικά είναι ξερό και αφυδατωμένο.

2.Έντονη δίψα και στεγνό στόμα
Η δίψα είναι ένα σημάδι ότι οργανισμός έχει αφυδατωθεί εδώ και αρκετή ώρα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό για να μην έχετε στεγνό στόμα και να εξαφανίσετε τη δυσοσμία.

3.Κούραση
Αν νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι ενώ κοιμάστε αρκετά τότε ίσως δεν φταίει η έλλειψη ύπνου αλλά η αφυδάτωση.

4.Πονοκέφαλος
Αν έχετε συχνά πονοκεφάλους ή ημικρανίες ίσως ο οργανισμός σας χρειάζεται ενυδάτωση. Δοκιμάστε να πίνετε καθημερινά περισσότερο νερό.

5.Δεν μπορείτε να χάσετε κιλά ή παίρνετε κιλά
Μισό λίτρο νερό την ημέρα μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό έως και 30%. Πολλές φορές ενώ διψάμε ο εγκέφαλος στέλνει λάθος μηνύματα και μας κάνει να μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας, με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε βάζοντας έτσι βάρος.

6.Παθαίνετε συχνά κράμπες
Οι κράμπες είναι επίπονες και συνήθως κάνουμε μασάζ ή τεντωνόμαστε για να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα. Δοκιμάστε να πιείτε νερό, αφού σε περίπτωση ήπιας αφυδάτωσης ο οργανισμός στέλνει όλο το νερό στα όργανα ζωτικής σημασίας αφαιρώντας το από τους μύες, με αποτέλεσμα να παθαίνουμε κράμπες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ