Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο «μετρ του τρόμου» φοβόταν τα αυγά και τους αστυνομικούς


Ο «μετρ του σασπένς» Άλφρεντ Χίτσκοκ, πέθανε στις 29 Απριλίου 1980

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ υπήρξε ο «μετρ και ο άρχοντας του τρόμου και του σασπένς». Ήταν ο σκηνοθέτης που έκανε εκατομμύρια θεατές να ουρλιάξουν από φόβο, όμως υπήρξε και ο ίδιος ένας ιδιαίτερα φοβικός άνθρωπος.

Εντύπωση μάλιστα προκαλούν οι φοβίες του μεγάλου σκηνοθέτη, ο οποίος φοβόταν τα πιο απίστευτα πράγματα όπως τα… αυγά! Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι τον τρομοκρατούσαν και τον αηδίαζαν την ίδια στιγμή, ενώ όπως είχε πει, δεν είχε φάει ποτέ του αυγά.

«Με τρομοκρατούν τα αυγά, αυτό το άσπρο στρογγυλό πράγμα χωρίς ούτε μία τρύπα. Έχετε δει ποτέ κάτι πιο αηδιαστικό όσο τον κρόκο ενός αυγού όταν σπάει και το κίτρινο υγρό χύνεται; Το αίμα είναι χαρούμενο κόκκινο. Όμως ο κρόκος του αυγού είναι αποκρουστικός κίτρινος».

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι φοβόταν τις ταινίες του και μάλιστα απορούσε πώς ο κόσμος άντεχε να τις βλέπει! Σε συνέντευξή του είχε ισχυριστεί ότι ο ίδιος δεν πήγαινε ποτέ να τις παρακολουθήσει επειδή τον τρομοκρατούσαν.

Μια άλλη φοβία του επίσης, ήταν οι αστυνομικοί. Ο Χίτσκοκ φοβόταν τους αστυνομικούς από μικρό παιδί, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει. Το τραύμα αυτό δημιουργήθηκε στον Χίτσκοκ στα 5 του χρόνια, όταν ο πατέρας του τον έστειλε σε ένα αστυνομικό τμήμα με ένα σημείωμα που έγραφε «Ήμουν άτακτος, ο πατέρας μου λέει να με κλειδώσετε μέσα για δέκα λεπτά». Ο ασυνομικός διάβασε το σημείωσε και ακολούθησε τις εντολές κατά γράμμα… Κλείδωσε το 5χρονο αγόρι μέσα στο κελί!

Το γεγονός αυτό στοίχειωσε τον σκηνοθέτη σε όλη του τη ζωή και είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του: «Με τρομοκρατούν οι αστυνομικοί. Τους φοβάμαι τόσο, που το 1939, όταν έφτασα για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, αρνήθηκα να οδηγήσω αυτοκίνητο από φόβο μήπως με σταματήσουν αστυνομικοί και μου δώσουν καμιά κλήση. Και μόνη η ιδέα ότι θα μπορούσα να βρεθώ σε ανάλογη περίπτωση με τρομοκρατούσε».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ