Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 12 Φλεβάρη από την ΚΕΕΡΦΑ

Ολοκληρώνετια η δίκη στο Εφετείο των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Ολοι στο πλευρό του Χαντίμ Χουσείν, πατέρα του Λουκμάν

Να τιμωρηθούν ξανά με ισόβια οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν, με αναγνώριση ρατσιστικού κινήτρου

6 χρόνια από τη στυγερή ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα, παλεύουμε για να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση για τους δολοφόνους, Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό που διεξάγεται αυτή τη στιγμή. Οι δολοφόνοι πρέπει να ξαναπάνε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.

Πρέπει να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι οι δράστες της πιο συγκλονιστικής δολοφονίας από τη Χρυσή Αυγή, πριν απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν πρέπει να πέσουν στα μαλακά. Η καταδίκη τους παίζει ρόλο και στην μεγάλη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, η υπόθεση έχει ενταχθεί και εκεί.

Με άφθονα στοιχεία για τον ρατσιστικό χαρακτήρα της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν συνεχίστηκε η δίκη για 5η ημέρα στις 5/2. Το δικαστήριο διάβασε τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης, στις οποίες τα ευρήματα στα σπίτια των δολοφόνων είναι χαρακτηριστικά: σουγιάδες, στιλέτο, ρόπαλο και 117 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και αυτοκόλλητα στο σπίτι του Λιακόπουλου, σιδηρογροθιά, μαχαίρι με λεπίδα 6 εκατοστών και ρόπαλο στο σπίτι του Στεργιόπουλου. Το ρατσιστικό κίνητρο επιβεβαιώνεται κι από την κατάθεση του αστυνομικού που δεν υπήρχε πρωτόδικα, αποκαλύπτοντας συζήτηση που είχαν μετά την σύλληψή τους.

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου αναμένονται η ολοκλήρωση των εγγράφων, οι απολογίες των κατηγορουμένων Δ. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου και η πρόταση του εισαγγελέα. Η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος έξω από το δικαστήριο και μέσα στην αίθουσα είναι καθοριστική. Χωρίς αυτό το κίνημα δεν θα υπήρχε ούτε δίκη ούτε καταδίκη.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί να δώσουμε όλοι μαζικά το παρόν την ημέρα των απολογιών των δολοφόνων (αίθουσα Εφετείου, είσοδος από Αλεξάνδρας, ισόγειο, Δ1, στις 9πμ) στο πλευρό του πατέρα του Σαχζάτ, Καντίμ Χουσεϊν και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here