Βοηθήστε το παιδί να παίρνει Α στα τεστ


Τα τεστ είναι η μέθοδος του δασκάλου να τσεκάρει αν ο μαθητής προσέχει στην τάξη και μελετά στο σπίτι. Τα παιδιά μαθαίνουν έτσι από τα λάθη τους και μαθαίνουν πώς να διαχειριστούν το απροσδόκητο. Μέσα από την εξάσκηση και την προετοιμασία, τα παιδιά συνηθίζουν στο τεστ και μαθαίνουν πώς να βασίζονται στις δικές τους ικανότητες. Αν ο δάσκαλος δεν έχει στείλει στο σπίτι ή δεν έχει δώσει στο παιδί κατευθυντήριες για το πώς να μελετά, μπορείτε να μιλήσετε μαζί του και να τον συμβουλευτείτε για τεχνικές διαβάσματος.

Βάλτε όλες τις αισθήσεις στο παιχνίδι. Κάποια πράγματα μας μένουν περισσότερο όταν εμπλέκουμε σε αυτά τη γεύση, τη μυρωδιά και την ακοή με διασκεδαστικούς τρόπους. Τι πιο απλό από το να φτιάχνετε τα γράμματα της αλφαβήτου με γλάσο πάνω στα κεκάκια; Ή να κάνετε τον πολλαπλασιασμό του 3 μέσα από τραγουδάκι;

Χρησιμοποιήστε κάρτες με φωτεινά χρώματα. Όταν προετοιμάζεται για ένα τεστ, μπορείτε να έχετε κάρτες αριθμητικής ή συλλαβισμού λέξεων και να του τις δείχνετε. Βοηθά απίστευτα τα παιδιά που είναι περισσότερο οπτικοί τύποι.

Βρείτε τη στρατηγική που του ταιριάζει περισσότερο. Όταν πάρει στα χέρια του το τεστ, μπορεί να χρειάζεται λίγο χρόνο για να διαβάσει όλες τις ερωτήσεις. Ίσως να τον βολεύει να ξεκινά από τις πολύ εύκολες ερωτήσεις ή να ξεμπερδεύει με τις δύσκολες. Αν τελειώνει γρήγορα, μπορεί να θέλει να τις επανεξετάζει όλες στο τέλος.

Βρείτε το μέσον που το κάνει να νιώθει καλύτερα. Το χαρτί και το μολύβι ίσως του θυμίζει το σχολείο και του προκαλεί νευρικότητα όταν κάνει λάθη. Πάρτε ένα μικρό πινακάκι με κιμωλία ή κάντε τα τεστ στον υπολογιστή για να τα σβήνει και να τα ξανακάνει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ