Μεξικό: Τους βγήκε «ξινό» το επιδόρπιο στη γαμήλια δεξίωση


Οι συστάσεις του υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) προς τους μελλόνυμφους λίγο πριν το «κλείσιμο» χώρου δεξιώσεων

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έπαθαν τροφική δηλητηρίαση έπειτα από το φαγητό στη δεξίωση ενός γάμου στο Μεξικό, με πολλούς εξ αυτών να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν πολλούς από τους προσκεκλημένους στον γάμο να δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην κεντρική πόλη Κουερναβάκα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Πλάνα έδειξαν έναν νοσηλευτή να στέκεται δίπλα σε μια καλεσμένη που ήταν σκυμμένη πάνω από μια καρέκλα, ενώ ένα άτομο προσπαθεί να κάνει αέρα σ’ άλλους καλεσμένους, προκειμένου να μην λιποθυμήσουν. Στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν μερικούς από τους καλεσμένους στο τοπικό νοσοκομείο. Η Azteca Noticias ανέφερε ότι αρκετοί καλεσμένοι του γάμου παρέμειναν στο νοσοκομείο από τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο λόγος της τροφικής δηλητηρίασης, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες «δείχνουν» να ευθύνεται το επιδόρπιο.

Υπενθυμίζεται πως ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2023 στην κεντρική πόλη Tepotzotlán, βόρεια της Πόλης του Μεξικού, όταν ο γαμπρός και 109 προσκεκλημένοι αρρώστησαν έπειτα από τη γαμήλια δεξίωση. Ειδικότερα, ένιωσαν πόνο στο στομάχι ενώ εμφάνισαν διάρροια και εμετό. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία της περιοχής.

Ένα άλλο άτομο πέθανε και 37 αρρώστησαν από τροφική δηλητηρίαση σε γάμο στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας τον Ιούλιο του 2023.

Συστάσεις προς τους μελλόνυμφους

Με την έναρξη της σεζόν των γάμων το υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) ενημερώνει τα μελλόνυμφα ζευγάρια να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά όταν απευθύνονται σε χώρους δεξιώσεων καθώς οφείλουν να βεβαιώνονται για την άριστη ποιότητα των γευμάτων.

Τα ζευγάρια θα πρέπει να ρωτήσουν ποιος από το προσωπικό είναι πιστοποιημένος να χειρίζεται τρόφιμα. «Πιστοποίηση σημαίνει σωστή εκπαίδευση σε μεθόδους ασφαλούς χειρισμού τροφίμων», λέει ο οργανισμός.

Θα πρέπει επίσης να ρωτήσουν τους υπεύθυνους εστίασης ποια πιθανά αλλεργιογόνα θα χρησιμοποιηθούν στα τρόφιμα που θα προσφερθούν στους καλεσμένους τους την ιδιαίτερη ημέρα τους. «Ειδοποιήστε τους επισκέπτες για κοινά αλλεργιογόνα, όπως γάλα, αυγά, ψάρια, οστρακοειδή, ξηρούς καρπούς, φιστίκια, σιτάρι και σόγια», σημειώνει το USDA. Αναφέρει επίσης ότι είναι σημαντικό να μάθετε πού θα παρασκευαστεί το φαγητό.

*Με πληροφορίες από Daily Mail


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ