Εργατική Πρωτομαγιά: Σοβαρά επεισόδια στην Τουρκία


Δεκάδες συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων της 1ης Μαΐου

Για ακόμη μια χρονιά από σοβαρά επεισόδια αμαυρώθηκε η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Τουρκία.

Ενώ η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κωνσταντινούπολη χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Saraçhane για να πάνε στην πλατεία Ταξίμ.

Η αστυνομία επενέβη κατά των εργαζομένων εν μέσω οδοφραγμάτων μπροστά από την Αψίδα Bozdoğan στη γέφυρα Unkapanı. Η αστυνομία επιτέθηκε στην ομάδα των διαδηλωτών με αέρια, ασπίδες και σφαίρες από καουτσούκ. Ομάδες των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων άρχισαν να εισέρχονται στην περιοχή Saraçhane.

Ενώ η αστυνομία συνέχιζε να πλήττει τους συγκεντρωμένους στο Saraçhane με αέρια και σφαίρες καουτσούκ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εγκατέλειψαν την πορεία προς το Ταξίμ. Στην ανακοίνωση που έκανε η Οργανωτική Επιτροπή της 1ης Μαΐου στο Saraçhane μέσω ακουστικής συσκευής, ειπώθηκε: «Η δραστηριότητα που οργανώθηκε από την οργανωτική επιτροπή τερματίστηκε με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής». Αυτή η δήλωση αντιμετωπίστηκε με αποδοκιμασίες από όσους ήταν εκεί.

Υπήρχαν άνθρωποι που τραυματίστηκαν από σφαίρες από καουτσούκ που έριξε η αστυνομία στο Saraçhane, όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία και ανεξάρτητες πηγές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ