Πώς θα εξασφαλίσεις δυνατή στύση χωρίς ούτε ένα φάρμακο


Μετά από κάποια άλφα ηλικία, η καλή και σταθερή σεξουαλική απόδοση, η στυτική λειτουργία αλλά και η γενικότερη ερωτική επιθυμία περνάνε μια σχετική κρίση. Μέσα στη ζωή ενός άνδρα είναι κι αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεσαι άσχημα.

Όπως, δεν υπάρχει απαραίτητα και λόγος να το ρίξεις στα φάρμακα, αφού μια νέα τάση στην υγεία, το λεγόμενο ‘biohacking’ (ορμώμενο απευθείας από την Silicon Valley) ισχυρίζεται πως μπορείς να ‘χακάρεις’ οποιαδήποτε πτυχή της ζωής σου, χωρίς την παραμικρή χρήση ουσιών. Ναι, αυτό περιλαμβάνει τόσο τη στύση όσο και την σεξουαλική επιθυμία σου. Σύμφωνα λοιπόν με τον ειδικό ιατρό επί του θέματος, δρ Jeff Egler, μπορείς να παρακάμψεις τη χρήση φαρμάκων και άλλων ιατρικών μεθόδων, αν ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά βήματα.

Εστίασε στο πρόβλημα, όχι στα συμπτώματα
Για την ακρίβεια, μην εστιάσεις μόνο στα συμπτώματα, αλλά ψάξε να βρεις τι είναι αυτό που τα προκαλεί, τη ρίζα του κακού. Αν γνωρίζεις ποιο είναι το ουσιαστικό πρόβλημα, μπορείς με τη σωστή διατροφή για παράδειγμα, όχι απλά να ανακουφίσεις τα συμπτώματα αλλά να τα διώξεις δια παντός. Στο ‘biohacking’, τα φάρμακα είναι πάντα η έσχατη λύση, αφού οι πρεσβευτές της διατείνονται πως όπως σε έναν υπολογιστή, έτσι και σε έναν ανθρώπινο οργανισμό μπορείς να βρεις μια ‘πίσω πόρτα’ για να τον χακάρεις και να τον αναπροσαρμόσεις.

Χαλάρωσε την ένταση στις προπονήσεις σου
Προπονήσεις υψηλότερης έντασης, οδηγούν στην απελευθέρωση κορτιζόλης στον οργανισμό, η οποία έχει την τάση να ‘ανταγωνίζεται’ με την τεστοστερόνη, με ιδιαίτερα δυσάρεστα αποτελέσματα για την σεξουαλική σου ζωή. Τι να τους κάνεις τους τέλειους κοιλιακούς όταν δεν μπορείς να χαρείς μία κανονική στύση; Μια έρευνα του 2017 μάλιστα, η οποία συνέδεε τις προπονήσεις υψηλής έντασης με την χαμηλή διάθεση για σεξ, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτές τις υποψίες. Επομένως, χαλάρωσε λίγο την ένταση και δούλεψε περισσότερο στη δύναμη.

Εντόπισε τις αδυναμίες σου
Η φιλοσοφία του ‘biohacking’ είναι ‘παρακολούθηση, τεστάρισμα, αξιολόγηση και συμπέρασμα’. Παρακολουθείς τον τρόπο ζωής ενός ασθενή, βρίσκεις τι θεωρείς ότι κάνει λάθος, τεστάρεις μία αλλαγή, την αξιολογείς και οδηγείσαι σε ένα συμπέρασμα. Αν τρως και γυμνάζεσαι τέλεια, ίσως φταίει για τα σεξουαλικά σου προβλήματα το γεγονός πως κοιμάσαι λίγες ώρες. Προσπάθησε να κοιμάσαι παραπάνω, κι αν αυτό δεν δουλέψει, τότε η αδυναμία που οδηγεί στο πρόβλημα, ίσως να βρίσκεται αλλού.

Αύξησε την τεστοστερόνη σου
Όπως ήδη υποψιάστηκες από το δεύτερο tip, η τεστοστερόνη είναι σημαντική, την αγαπάμε, είναι καλό να υπάρχει. Κάνοντας λοιπόν εξετάσεις αίματος για να εντοπίσεις τα επίπεδα των ορμονών σου, ίσως δεις ότι χρειάζεται να ενισχύσεις τα επίπεδα της ουσίας στον οργανισμό σου, με σπόρους λίνου, διαιτητικές ίνες ή ακόμα και πράσινο τσάι, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν σαν αναστολείς της ουσίας αρωματάση, η οποία μπορεί να μετατρέψει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνο και στη συνέχεια να την αχρηστεύσει. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένζυμα τα οποία ενισχύσουν τα επίπεδα της ουσίας στον οργανισμό σου.

Απλά, χαλάρωσε
Όσο απλοϊκό κι αν ακούγεται/διαβάζεται, προσπάθησε να μην έχεις πολύ στρες. Αυτό από μόνο του, είναι αρκετό για να αυξήσει την τεστοστερόνη σου. Αθλήσου, εκτονώσου, δες έναν ειδικό ψυχικής υγείας, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μην ζεις μέσα στο άγχος και την ένταση.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν οι παραπάνω συμβουλές δεν βοηθήσουν και χρειαστείς όντως φάρμακα, τουλάχιστον θα έχεις υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ