Πάσχα 2024: Η «σταυρική» πορεία των νεοδημοκρατών στο χωριό


Αυτό το Πάσχα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και οι βουλευτές τον σταυρό του μαρτυρίου στις εκκλησιές και στα καφενεία

Από σήμερα θα υπάρξει – εκτός απροόπτου – μια σχετική εκεχειρία στο πολιτικό σκηνικό και στον δημόσιο διάλογο η οποία θα κρατήσει μέχρι και την επόμενη Δευτέρα. Οι ρυθμοί της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, λογικά μιλώντας, θα πέσουν και θα υπάρξει μια μικρή ανάπαυλα για χάρη του αναστάσιμου μηνύματος και για τον παραδοσιακό οβελία.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους βουλευτές των κομμάτων (ιδιαίτερα για τους Νεοδημοκράτες) οι οποίοι τις άγιες τούτες ημέρες θα μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα πρέπει να μεταφέρουν τα αφηγήματα των κομμάτων τους για όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Ειδικά για τους βουλευτές της ΝΔ το Πάσχα στο χωριό δεν θα είναι… ρόδινο. Οι εξορμήσεις τους στα καφενεία, στις πλατείες και στις εκκλησίες θα πρέπει να συνοδεύονται από ισχυρά επιχειρήματα για τα μεγάλα αγκάθια όπως η αχαλίνωτη ακρίβεια, η εγκληματικότητα που έχει χτυπήσει κόκκινο αλλά και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εθνικές τραγωδίες στα Τέμπη και στο Μάτι. Θα πρέπει να είναι «διαβασμένοι» και για να μπορέσουν όχι μόνο να αλλάξουν την ατζέντα, αλλά και το κλίμα που υπάρχει στη βάση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να λειτουργήσουν και ως κυματοθραύστες της δυσφορίας προκειμένου να υπάρξει αποσυμπίεση στο δεξιό ακροατήριο εις το οποίο απευθύνονται…

Παράλληλα, οι γαλάζιοι βουλευτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν στους ψηφοφόρους τους τη μεγάλη εικόνα που έχει να κάνει με την σταθερότητα της χώρας, όπως την έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα πρέπει δηλαδή να πείσουν το εκλογικό σώμα ότι ο τόπος δεν χωράει πισωγυρίσματα και αυτό θα πρέπει να το επικοινωνήσουν με την δέουσα ψυχραιμία χωρίς άσκοπες διενέξεις. Παράλληλά θα πρέπει να αφουγκραστούν και να απορροφήσουν την δυσφορία του κόσμου και για το ζήτημα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να προκληθούν έκτροπα. Αυτή εξάλλου είναι και η εντολή του Μεγάρου Μαξίμου που δεν θέλει να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις στο τελευταίο κατοστάρι για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Η εξίσωση προφανώς δεν είναι εύκολη παρά το γενικό ευχολόγιο να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Σε κάθε περίπτωση ο ίσιος δρόμος στην πολιτική είναι… αδιάβατος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ