Η Τουρκία μετατρέπει τους μαθητές της σε «Γκρίζους Λύκους»


Πλύση εγκεφάλου κάνει η Άγκυρα με το μάθημα της Γαλάζιας Πατρίδας για το Αιγαίο, τις γενοκτονίες και την Κύπρο -Γαλουχούν τους νέους της Τουρκίας με εθνικιστικό φανατισμό

Έμφαση στη γεωγραφική θέση της Τουρκίας, με χάρτες που θα σχετίζονται με την ανυπόστατη θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας, την «πατρίδα των αιθέρων» και τη Θάλασσα των Νήσων, θα δίνει το αυτοαπακαλούμενο «Εκπαιδευτικό μοντέλο του Αιώνα».

Η κίνηση αυτή θεωρείται ενδεικτική της ατζέντας διεκδικήσεων της γείτονας για τα επόμενα χρόνια, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Απογευματινή.

Επίσης, οι Τούρκοι μαθητές θα διδάσκονται ότι ουδέποτε διαπράχθηκαν οι γεινοκτονίες σε βάρος των ιστορικών λαών της Ανατολής (Αρμενίων, Ποντίων και άλλων εθνοτήτων). Ακόμη, θα διδάσκονται για την αξία του τουρκικού ορυκτού πλούτου και των γραμμών ενέργειας που διέρχονται από τη χώρα.

Μάλιστα, θα παρέχονται η αιτιολογία γιατί η Τουρκία επιμένει στο να μην προσχωρεί στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, τα κατεχόμενα θα περιγράφονται ως δήθεν ανεξάρτητητο κράτος.

Επιπλέον, θα διδάσκεται η σημασία της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής, ιδίως της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, στην εξωτερική πολιτική.

Στο μάθημα «Ιστορία της Τουρκικής Επανάστασης και Κεμαλισμός», οι μαθητές θα διδάσκονται τα αίτια και τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, την έναρξη της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου μετά τον πόλεμο, την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών και του ΔΝΤ, τα σιωνιστικά κινήματα, το Παλαιστινιακό ζήτημα και την αλλαγή της μορφής της αποικιοκρατίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ