Τι αγχώνει περισσότερο το κάθε ζώδιο


Υποτίθεται πως το κάθε ζώδιο έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: ο Υδροχόος για παράδειγμα είναι η ψυχή της παρέας, ο Ταύρος είναι ο πιο οργανωτικός και ο Τοξότης ο πιο περιπετειώδης. Θέλοντας όμως να διεισδύσουμε στα άδυτα των ζωδίων, αυτή τη φορά ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε το μεγαλύτερο άγχος του καθενός, που είναι φυσικά συνυφασμένο με την προσωπικότητά τους! Μας συγχωρείτε για τις αποκαλύψεις που πρόκειται να κάνουμε…
Τι αγχώνει περισσότερο το κάθε ζώδιο

 

Κριός

Ως κλασικός Κριός, αγχώνεται κυρίως για ένα πράγμα: πώς θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει. Το βλέπει σαν ένα «στοίχημα» με τον εαυτό του και αν παρεκκλίνει λίγο, το θεωρεί αποτυχία. Αντίστοιχα, πιστεύει ότι έχει αποτύχει αν δεν καταφέρει να ικανοποιήσει και τους οικείους του. Κι αυτό είναι που τον αγχώνει περισσότερο απ’ όλα.

Ταύρος

Τι αγχώνει έναν Ταύρο; Η πίεση. Είναι το συνώνυμο της οργάνωσης και του προγράμματος γι’ αυτό και δεν μπορεί να νιώθει ότι τον πιέζει ο χρόνος, το αφεντικό του, ο σύντροφός του κ.ο.κ. Αν και λειτουργεί άψογα όταν ξέρει τι τον περιμένει και μπορεί να οργανωθεί τέλεια, σε καταστάσεις απρόβλεπτες, υπολειτουργεί. Εν ολίγοις, το μεγαλύτερο άγχος του Ταύρου είναι το… άγχος.

Δίδυμος

Φαινομενικά, τίποτα δεν αγχώνει τον χαρούμενο και κοινωνικό Δίδυμο. Εξετάζοντας όμως σε βάθος τα πράγματα, καταλαβαίνουμε ότι η αποτυχία στην επικοινωνία με τους γύρω του είναι το μεγαλύτερο άγχος του. Το να μην καταλάβουν οι άλλοι το χιούμορ του ή να τον παρεξηγήσουν δε, είναι αυτό που τον στρεσάρει περισσότερο απ’ όλα.

 

Καρκίνος

Είναι από τα πιο ήρεμα ζώδια του κύκλου, που κάνει τα πάντα για να αποφύγει τους καβγάδες. Γι’ αυτό τον λόγο, τον αγχώνουν υπερβολικά οι διαφωνίες, οι τσακωμοί και οι εντάσεις. Παρόλο που εκείνη την ώρα φαίνεται ότι τις διαχειρίζεται αξιοπρεπώς, μέσα του γίνεται ένας πόλεμος… επιβίωσης.

Λέων

Είναι λάτρης της εξουσίας και του αρέσει να περνούν όλα απ’ τα χέρια του. Μόλις φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο, όμως, αγχώνεται για το αν θα καταφέρει να τα έχει όλα υπό έλεγχο. Κι αυτό γιατί φυσικά δεν θέλει να υποτιμήσει κανείς τις ικανότητές του και να τον αμφισβητήσει.

Παρθένος

Στρεσάρεται με τα πάντα. Μπορεί να αρχίσει να αγχώνεται για το τι θα βάλει στο reunion των παλιών του συμμαθητών και να καταλήξει να αναρωτιέται αν τον συμπαθούν οι φίλοι και αν τον έχουν σε εκτίμηση οι συγγενείς του. Μπορεί να αρχίσει να αγχώνεται γιατί το δωμάτιο είναι ακατάστατο και μετά να σκέφτεται όλο το βράδυ ότι η ζωή του δεν έχει τάξη (Ρ. ξέρεις εσύ).

Ζυγός

Τι προκαλεί υπερβολικό άγχος σε έναν Ζυγό; Να πρέπει να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες γρήγορα. Είτε αυτό αφορά το τι θα μαγειρέψει το μεσημέρι είτε το αν θα πάει στη δουλειά που του πρότειναν στο εξωτερικό. Για να πάρει μια απόφαση πρέπει να… ζυγίσει κάθε κατάσταση, διαφορετικά θα το κάνει βαριανασαίνοντας και με πολύ… αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.

Σκορπιός

«Πόσα χρήματα μου έχουν μείνει μέχρι το τέλος του μήνα;». Ένας κλασικός Σκορπιός δεν μπορεί να βλέπει τον τραπεζικό του λογαριασμό να μειώνεται- αν και η αλήθεια είναι πως δεν κάνει κάτι γι’ αυτό. Αντίθετα, μάλλον το προκαλεί. Συμβουλή μας: δίνετε σε κάποιον έμπιστό σας το ποσό των 20 ευρώ ανά μήνα που θα κρατάει εκείνος σαν προσωπικός σας κουμπαράς- κάτι θα καταφέρετε (Ι. ξέρεις εσύ).

Τοξότης

Ως λάτρης της περιπέτειας, αγχώνεται με οτιδήποτε που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά του και να τον εμποδίσει να κάνει το ταξίδι ζωής που είχε στο μυαλό του ή να πάει σ’ εκείνο το πάρτι που τόσο περίμενε. Κατά τ’ άλλα, δεν αγχώνεται πολύ εύκολα.

Αιγόκερως

Το άγχος είναι στην καθημερινότητά του. Αγχώνεται για τη δουλειά, για το αν θα προλάβει να συγυρίσει το σπίτι, για το αν είναι καλός σύντροφος/ γονιός και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Πολλές φορές μάλιστα «αυτομαστιγώνεται» γιατί δεν τα κάνει όλα όπως θέλει. Με λίγα λόγια, είναι τελειομανής κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Υδροχόος

Αγχώνεται μόλις νιώσει ότι περιορίζεται, είτε στη δουλειά, είτε σε μια σχέση είτε σε μια φιλία. Θέλει να νιώθει ελεύθερο πνεύμα και όταν αισθανθεί ότι τον «κλείνουν σε ένα κλουβί» ασφυκτιά και δεν μπορεί να λειτουργήσει, μέχρι που στο τέλος… φεύγει.

Ιχθύς

Δεν του αρέσει να είναι στο επίκεντρο. Γι’ αυτό και μόλις καταλάβει ότι είναι εκείνο το άτομο που του δίνουν την περισσότερη σημασία στο δωμάτιο, θα αγχωθεί. Και θα συνεχίσει να αγχώνεται. Ο Ιχθύς είναι αρκετά εσωστρεφής και οποιαδήποτε έκθεση, τον κάνει να νιώθει μεγάλη ανασφάλεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ