«Πονοκέφαλος» για τον Τζο Μπάιντεν οι ψηφοφόροι φοιτητές – Δεν φαίνεται να τον στηρίζουν


Μετά τις εξελίξεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και τη στάση του Αμερικανού προέδρου, οι φοιτητές φαίνεται να… μένουν σπίτι τους την ημέρα των εκλογών

Δεν προβλέπεται να στηρίξουν τον Τζο Μπάιντεν οι μορφωμένοι νέοι ψηφοφόροι των ΗΠΑ, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο των ΗΠΑ.

Οι απαραίτητοι, όπως χαρακτηρίζονται, ψηφοφόροι νέοι που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα, φαίνεται να μείνουν στο σπίτι τους την ημέρα των εκλογών. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται πως δεν θα στηρίξουν ούτε τους Ρεπουμπλικάνους.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ πιο σκληρός τόσο απέναντι στο θέμα των διαδηλωτών όσο και στον λόγο αυτών των διαδηλώσεων στη διαχείριση δηλαδή της κρίσης στη Γάζα. Το πρόβλημα λοιπόν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, που έχει προκύψει είναι αμιγώς πρόβλημα των δημοκρατικών καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι είναι -σχεδόν χωρίς εξαιρέσεις -υπέρ μιας σκληρής στάσης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και ξεκάθαρα υπέρ του Ισραήλ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αν δεν αλλάξει κάτι -και επειδή ακριβώς κάθε ψήφος θα μετρήσει τον Νοέμβριο- είναι πολύ πιθανόν η σημερινή κρίση στα πανεπιστήμια να κοστίσει στον Μπάιντεν την προεδρία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ