Άδεια μητρότητας: Έρχονται σημαντικές αλλαγές για τους αναπληρωτές


Ανατροπές έρχονται στην άδεια μητρότητας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μετά τροπολογία που που κατατέθηκε στην Βουλή.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.

Τροποποιούνται – συμπληρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις σχετικά με την παροχή στήριξης φροντίδας τέκνων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα θεσπίζεται το δικαίωμα λήψης άδειας με αποδοχές, διάρκειας έως τριών (3) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών, στη φυσική, θετή ή ανάδοχη μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που χορηγείται για την ανατροφή του τέκνου της, εφόσον δεν κάνει χρήση του ισχύοντος μειωμένου ωραρίου [δύο (2) ώρες εβδομαδιαίως για τα δύο (2) πρώτα χρόνια από την ημέρα γέννησης του τέκνου και εφόσον βρίσκεται σε ζωή].

Η εν λόγω άδεια χορηγείται αποκλειστικά μετά τη λήξη της ισχύουσας άδειας μητρότητας, ο χρόνος λήψης της δεν μπορεί να μετατεθεί για οποιονδήποτε λόγο και η διάρκειά της δεν μπορεί να παραταθεί, λήγει δε σε κάθε περίπτωση με τη λήξη της εργασιακής σχέσης της δικαιούχου εκπαιδευτικού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ