Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίου Μηνά


Την περιφορά συνοδεύει φιλαρμονική ορχήστρα, ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, πρόσκοποι και άλλα πολιτικά τμήματα

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά, προστάτη των εμπόρων στη Θεσσαλονίκη.

Η λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 μ.μ. Ως είθισται η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά τελείται νωρίτερα από τις υπόλοιπες, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των εμπορικών καταστημάτων του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Ο Άγιος Μηνάς είναι ο προστάτης της εμπορικής αγοράς της Θεσσαλονίκης, καθώς το 1856 η ανακαίνιση του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε με χρήματα των εμπόρων της Βενετίας και της Θεσσαλονίκης.

Στον Ναό του Αγίου Μηνά όπως κάθε χρόνο τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής ψάλλονται στις 3 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα ξεκινάει η περιφορά, η οποία ακολουθεί τη διαδρομή: οδός Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή, Βενιζέλου και επιστρέφει από την Ερμού.

Την περιφορά συνοδεύει φιλαρμονική ορχήστρα, ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, πρόσκοποι και άλλα πολιτικά τμήματα.

Την περιφορά ακολουθεί πλήθος πιστών και όσοι συναντούν την πομπή στέκονται με ευλάβεια για να ψάλλουν τον πένθιμο ύμνο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ