Απίστευτο κι όμως αληθινό: Γλυπτό 20 μέτρων με hot dog στην Times Square της Νέας Υόρκης


Χοτ Ντογκ στη Νέα Υόρκη… τώρα και σε γλυπτό 

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι, έλεγαν στον Αστερίξ, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο θα πρέπει να ειπωθεί για τους Νεοϋορκέζους.

Γλυπτό hot dog στην κεντρική πλατεία της αμερικανικής μεγαλούπολης; Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Ένα τεράστιο ομοίωμα ενός χοτ ντογκ μήκους 20 μέτρων τοποθετήθηκε επί της Times Square της Νέας Υόρκης. Για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, η εγκατάσταση «Hot Dog στην πόλη» είναι τοποθετημένη σε ένα είδος animatronic βάσης, που σημαίνει ότι μπορεί να σηκωθεί στον αέρα υπό γωνία για καλύτερη θέαση.

Το υπερμεγέθες έργο τέχνης του αμερικανικού διδύμου Jen Catron και Paul Outlaw θα παραμείνει εκτεθειμένο μέχρι τις 13 Ιουνίου, λένε οι διοργανωτές. Οι επιμελητές των καλλιτεχνικών εκθέσεων στην Times Square λένε ότι το χοτ ντογκ είναι «εξίσου θέαμα, γιορτή και κριτική», εξερευνώντας τις πολυπλοκότητες, τους παραλογισμούς και τις παραδόσεις ενός από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Νέας Υόρκης.

Στην πράξη, ωστόσο, εξυπηρετεί πάνω απ’ όλα την πιο σημαντική ανάγκη ενός δημόσιου γλυπτού σε έναν χώρο όπως: είναι ένα εξαιρετικό φόντο για selfie.

Λίγο μετά την εγκατάστασή του, το γλυπτό έγινε ένας τουριστικός μαγνήτης με δεκάδες ανθρώπους να τραβούν συνεχώς selfies στην ήδη εμβληματική πλατεία του Μανχάταν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ