Πάσχα 2024: Πώς γιόρτασαν τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης σε όλο τον κόσμο


Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Πάσχα με τα δικά τους ήθη και έθιμα, τηρώντας ευλαβικά τις παραδόσεις αιώνων

Το Πάσχα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο και γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη από τους πιστούς.

Στη Λιθουανία, οι πιστοί περιμένουν τον ορθόδοξο ιερέα να ευλογήσει τα παραδοσιακά γλυκίσματα και τα βαμμένα αυγά τους, ενώ προετοιμάζονται για τον εορτασμό του Πάσχα στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στο Βίλνιους

Τα «καλούδια» των πιστών σε εκκλησία του ΒίλνιουςΑΡ

Στην Αίγυπτο οι Κόπτες, μια χριστιανική κοινότητα με αρχαία παράδοσηκαι έντονη την επίδραση της μοναστικής πνευματικότητας, γιόρτασαν επίσης το Πάσχα.

Κατά ορισμένες πηγές ο συνολικός πληθυσμός τους είναι περίπου 15-16 εκατ. άτομα. Από αυτούς, περίπου 11-12 εκατ. Κοπτών ζουν στην Αίγυπτο, όντας η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χριστιανική κοινότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, ενώ επιπλέον 4-5 εκατ. Κοπτών ζουν στη διασπορά (κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία). Κοινότητα Κοπτών υπάρχει και στην Ελλάδα.

Λειτουργία με Κόπτες στην ΑίγυπτοΑΡ

Στη Ρωσία όπως και στην Ουκρανία οι ιερείς ευλόγησαν τα στρατεύματα κατά τη διάρκεια μιας Χριστιανικής Ορθόδοξης θρησκευτικής λειτουργίας του Πάσχα

Ιερέας στην ΟυκρανίαΑΡ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ