Ειδικοί αποκάλυψαν το πιο βρώμικο σημείο του ψυγείου


Oσο σημαντικές είναι οι ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, ο ποιοτικός ύπνος, η σωματική άσκηση και η θετική ψυχολογία για την υγεία μας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η καθαριότητα του σπιτιού.

Ακόμη κι αν βρισκόμαστε ελάχιστες ώρες στο σπίτι μας λόγω των εξωτερικών μας υποχρεώσεων, είναι επιτακτική η ανάγκη να αφιερώνουμε μέρος του διαθέσιμου χρόνου μας για την διατήρηση συνθηκών υγιεινής και την προστασία μας από μικρόβια κι άλλους μικροοργανισμούς.

Υπάρχει μια συσκευή στο σπίτι που μας… “ξέρει” καλά: κάθε φορά που ανοίγουμε την πόρτα της ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό και τις επιλογές του -την διάθεση και την όρεξή μας. Εκεί διατηρούμε τα «καύσιμά» μας, ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινής μας ενέργειας -μέσω της διατροφής μας. Η ζωή μας σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς το ψυγείο μας. Όμως, τελικά, πόσο καλά το καθαρίζουμε;

Το ψυγείο μπορεί να γίνει μια ανεξέλεγκτη πηγή μικροβίων αν δεν απολυμαίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο συχνός έλεγχος των τροφίμων που αποθηκεύουμε σε αυτό, η απομάκρυνση τροφών που έχουν λήξει και ο σωστός καθαρισμός του είναι τα τρία σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρώθουμε.

Το ψυγείο χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα που απαιτούν διαφορετική διαχείριση ως προς τον καθαρισμό τους.

Υπάρχει ένα σημείο στο ψυγείο που σύμφωνα με μελέτη του NSF International – ενός οργανισμού που έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας μελετώντας τις συνθήκες διαβίωσης, με έδρα το Μίσιγκαν- δεν καθαρίζεται τόσο συχνά όσα τα υπόλοιπα γιατί εκεί αποθηκεύουμε τροφές που δεν εκλύουν εύκολα δυσάρεστες οσμές (που κάνουν επείγουσα την ανάγκη του καθαρισμού). Τροφές «ακίνδυνες» και αθώες.

Μιλάμε για το συρτάρι στο οποίο αποθηκεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά.

Μπορεί τα λαχανικά και τα φρούτα να πλένονται πριν καταναλωθούν, ωστόσο αν το συρτάρι δεν καθαρίζεται τακτικά μπορεί να κάνει την αποθήκευση των τροφίμων σε αυτό εν δυνάμει επικίνδυνη –η μελέτη εντόπισε σαλμονέλα, λιστέρια αλλά και μούχλα.

Αδειάστε το συρτάρι και βγάλτε το από το ψυγείο. Σαπουνίστε το με ζεστό νερό και αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το τοποθετήσετε και πάλι στη θέση του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ