Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας έχει ζητήσει 13η σύνταξη και αφορολόγητο


Εκλογές 2019: Θέλουν τον Οκτώβριο, αλλά ετοιμάζονται και για τον Μάιο – Τι περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας από τους δανειστές για να ανατρέψει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων; 

Όπως πρώτο έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει στα σοβαρά να σκέφτεται πράγματι την εξάντληση της τετραετίας, δηλαδή εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Αυτό συναρτάται από ορισμένες εξελίξεις που αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας, από το Βερολίνο και την Ε.Ε. Ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο Μαξίμου έχει πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη προς τούτο.

Και είναι χαρακτηριστικό, ότι ο πρωθυπουργός αυτό το «τι λες για εκλογές στις 20 Οκτώβρη;», το έχει πει σε στενούς συνεργάτες του, τους οποίους έχει καταστήσει κοινωνούς των προθέσεών του.

Διαβάστε εδω το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr:

Tσίπρας για εκλογές: «Τι λες για κάλπες στις 20 Οκτωβρίου;»

Αφορολόγητο και 13η σύνταξη κρίνουν τα πάντα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους δανειστές να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου και να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιστρέψει τη 13η σύνταξη.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση σχεδιάζει την καταβολή της «13ης σύνταξης» στους χαμηλοσυνταξιούχους, με προοπτική «μονιμοποίησής» της εφεξής.

Όλα τα παραπάνω σε συνδιασμό με τις έρευνες της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis, κάνουν το μέγαρο Μαξίμου να πιστεύει ότι μπορεί να πάει και μέχρι το φθινόπωρο του 2019.

Η μεγάλη ανησυχία για τον Οκτώβριο είναι ο φόβος της «ψήφου διαμαρτυρίας» που μπορεί να αποτυπωθεί στην ευρωκάλπη τον Μάιο και να κάνει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ξεπεραστεί αυτό, πολλά στελέχη υποστηρίζουν ότι θα ήταν η απόδειξη της πολιτικής σταθερότητας, την οποία επικαλείται το Μαξίμου.

Σε περίπτωση που οι δανειστές αρνηθούν πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα, τότε ενισχύεται το σενάριο όλες οι κάλπες να στηθούν στις 19 και 26 Μαΐου.

Καθαρή εικόνα για τα αιτήματα του Τσίπρα θα έχουμε στο τέλος Φεβρουαρίου και εκεί ακριβώς ο πρωθυπουργός θα λάβει και τελικές αποφάσεις.

Το σενάριο του Μαΐου

Το βασικό σενάριο προβλέπει εθνικές εκλογές μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 19 Μάϊου και στις 26 Μαΐου ευρωεκλογές και 2ος γύρος δημοτικών εκλογών.

Αν και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι διακινείται εντόνως το σενάριο όλες οι κάλπες να στηθούν μαζί την ίδια μέρα στις 26 Μαΐου. Κάτι τέτοιο όμως είναι πρακτικά αδύνατον και θα οδηγήσει σε ευτράπελα.

Η 26η Μαΐου (μαζί με της ευρωεκλογές) θα ήταν ρίσκο για τον κ. Τσίπρα, καθώς θα έχει μεσολαβήσει η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποστεί συντριβή και η εικόνα της ήττας θα είναι καταλυτική για τη δεύτερη Κυριακή όπου επίσης αναμένεται συντριβή στις ευρωεκλογές.

Άρα για τις εθνικές εκλογές η καλύτερη ημερομηνία είναι η 19 Μαΐου. Στη ΝΔ για παράδειγμα θεωρούν πολύ πιθανό έναν εκλογικό αιφνιδιασμό πολύ νωρίτερα από τις 26 Μαΐου, που φαντάζει πλέον το έσχατο χρονικό όριο στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να στήσει εθνικές κάλπες, για πολλούς πρακτικούς λόγους που το επιβάλλουν.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές βλέπει την ψαλίδα με τη ΝΔ συνεχώς να ανοίγει και στις αυτοδιοικητικές οι υποψήφιοί του να καταποντίζονται.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ