Δολοφονία Λουκμάν: «Κάναμε ένα λάθος» ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι


Για «λάθος» και «ένα χαζό τσαμπουκά» έκαναν λόγο σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος επανέλαβαν όσα είχαν ισχυριστεί και στο πρωτόδικο δικαστήριο που τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη. Πρόσθεσαν μόνο ότι ο Σαχζάτ Λουκμάν έκανε κεφαλοκλείδωμα στον πρώτο κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσει. «Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο.

Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς» είπε ο Διονύσης Λιακοπουλος, προσθέτοντας μόνο πως «κάναμε ένα λάθος».

Όσο για τα περισσότερα από 100 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του, υποστήριξε πως η εύρεσή τους δεν σημαίνει πως είναι οπαδός: «τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κόμμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά».

Εισαγγελέας: Αυτόπτης μάρτυρας είδε εσάς στο πεζοδρόμιο, τον συγκατηγορούμενό σας να λέει: «Ελα να φύγουμε» και το θύμα πεσμένο και αγκαλιά στη ρόδα ενός φορτηγού. Εσείς δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Ο αστυνομικός που σε ήλεγξε το βράδυ εκείνο, λέει πως του απαντήσατε ότι «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

Κατηγορούμενος: Δέκα αστυνομικοί ήταν εκεί, δεν το άκουσε κάνεις. Αρνούμαι ότι το είπα.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Στεργιοπουλος που φέρεται να καταφέρει 3 μαχαιριές στο θύμα, υποστήριξε πως… απλά ακούμπησε πάνω του το μαχαίρι για εκφοβισμό. «Κατέβηκε ο Λιακόπουλος από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χέρια. Δεν έβλεπα τί έγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω από το Λιακόπουλο σκυμμένος. Άφησε τον, του λέω αλλά δεν τον άφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη» ισχυρίστηκε και συνέχισε «το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει. Φεύγουμε. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε εξαφανιστηκαμε, ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας». Παρά τις ερωτήσεις του προέδρου, ο κατηγορούμενος επέμεινε: «Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα».

Αναφορικά με το μαχαίρι που βρέθηκε στη σέλα της μηχανής του, υποστήριξε ότι το είχε για τη δουλειά του, καθώς ήταν πυροσβέστης.

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τί θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Μαρτίου με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ