Tραμπ: Παρομοίασε την κυβέρνηση Μπάιντεν με τη «Γκεστάπο»


Φουντώνει η μάχη για τον Λευκό Οίκο. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ παρομοίασε την κυβέρνηση Μπάιντεν με την «Γκεστάπο», ενώ για μία ακόμη φορά τα έβαλε με τους «διεφθαρμένους» εισαγγελείς που τον καταδιώκουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τη «Γκεστάπο», τη μυστική αστυνομική δύναμη της Ναζιστικής Γερμανίας σε παρατηρήσεις σε μια ιδιωτική, κεκλεισμένων των θυρών συγκέντρωση δωρητών το απόγευμα του Σαββάτου (4/5)

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος έκανε τα εν λόγω σχόλια καθώς μιλούσε για τα νομικά του προβλήματα, επιτέθηκε στους εισαγγελείς των υποθέσεων και καταδίκασε τις πρόσφατες κατηγορίες στην Αριζόνα αρκετών πρώην κορυφαίων βοηθών του, μαζί με 11 λεγόμενους ψεύτικους εκλογείς από τις εκλογές του 2020.

«Αυτοί οι άνθρωποι διοικούν μια κυβέρνηση της Γκεστάπο», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα από το γεύμα που παραδόθηκε στο NBC News. «Και είναι το μόνο πράγμα που έχουν. Και είναι ο μόνος τρόπος που θα κερδίσουν κατά τη γνώμη τους».

«Μόλις κατηγορήθηκα, είπα, λοιπόν, τώρα πρέπει να δώσω μάχη», πρόσθεσε ο Τραμπ, λέγοντας ότι ο Μπάιντεν είναι «ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας. Είναι πολύ ανίκανος. Είναι στραβός σαν την κόλαση. Είναι ο υποψήφιος της Μαντζουρίας».

Ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν αφήνει τα νομικά του προβλήματα να τον ενοχλούν πολύ. «Αν νοιάζεσαι πάρα πολύ, έχεις την τάση να πνίγεσαι. Και κατά κάποιο τρόπο, δεν με νοιάζει. Ξέρεις, η ζωή είναι ζωή», είπε. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι εξεπλάγη όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

«Μόλις κατηγορήθηκα, είπα, «Θεέ μου…, μόλις κατηγορήθηκα. Εγώ, κατηγορήθηκα», είπε ο Τραμπ. Αποκάλεσε επίσης τον Τζακ Σμιθ, τον ειδικό εισαγγελέα που χειρίζεται δύο ομοσπονδιακές υποθέσεις εναντίον του Τραμπ, «κακό τραμπούκο» και «διαταραγμένο».

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν Τζέιμς Σίνγκερ επέκρινε τον Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι η εκστρατεία του πρώην προέδρου «αφορά αυτόν. Την οργή του, την εκδίκησή του, τα ψέματά του και την τιμωρία του» «Ο Τραμπ κάνει για άλλη μια φορά απεχθή και προσβλητικά σχόλια για το Ολοκαύτωμα, ενώ με την ίδια ανάσα επιτίθεται στις αρχές επιβολής του νόμου, πανηγυρίζει την πολιτική βία και απειλεί τη δημοκρατία μας», πρόσθεσε ο Σίνγκερ αργότερα στη δήλωση.

Ο Τραμπ έκανε τις παρατηρήσεις του στο Mar-a-Lago το απόγευμα του Σαββάτου, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες δωρητές της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής. Ο πρώην πρόεδρος είχε περιορισμένο χρόνο για να κάνει προεκλογική εκστρατεία, καθώς οφείλει να περνά τέσσερις ημέρες την εβδομάδα σε μια δικαστική αίθουσα του Μανχάταν για τη δίκη του εκεί, με την κατηγορία οτι εξαγόρασε τη σιωπή μίας πρωταγωνίστριας ροζ ταινιών στις εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τα πρώτα στάδια του ελέγχου ενός υποψηφίου, όπως ανέφερε το NBC News. Οι κορυφαίοι υποψήφιοι δεν έχουν λάβει ακόμη λεπτομερή ερωτηματολόγια ή άλλα αιτήματα για πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση μιας βραχείας λίστας.

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε δώριζε 1 εκατομμύριο δολάρια να ανέβει επί τόπου στη σκηνή. Δύο άτομα αποδέχτηκαν στην προσφορά, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που δήλωσε: «Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ είναι το πρόσωπο που επέλεξε ο Θεός».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ