«Γονάτισε» το Mazda CX-3 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)


Τα Mazda είναι γνωστά για το σπορτίφ στήσιμό τους και την αμεσότητα στις αντιδράσεις τους, χαρακτηριστικά που τα κατατάσσουν στα πιο ενδιαφέροντα οδηγικά μοντέλα της εκάστοτε κατηγορίας. Παρόλα αυτά, το μικρότερο SUV της ιαπωνικής εταιρίας τα βρήκε απρόσμενα «σκούρα» στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

Όπως πάντα, η ζητούμενη ταχύτητα εισόδου του km77.com είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ονομασία του μέσου: ήτοι 77 χλμ./ώρα. Μια ταχύτητα με την οποία το CX-3 δεν έστριψε ποτέ. Στην πρώτη προσπάθεια, με το που έκανε την πρώτη τιμονιά ο οδηγός, το Mazda σημάδεψε κατευθείαν κώνο παρασέρνοντας στην δεύτερη αλλαγή κατεύθυνσης σχεδόν ό,τι βρήκε μπροστά του. Οι ευθύνες βαραίνουν εν μέρει και τον χειριστή, σύμφωνα με τους ίδιους, ο οποίος δεν γνώριζε τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου και άργησε ελαφρώς να δράσει στο τιμόνι. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι οι μεγάλες κλίσεις που πήρε το αμάξωμα και οι έντονες αναπηδήσεις της ανάρτησης.

Στα 75 χλμ./ώρα το CX-3 τα κατάφερε καλύτερα, αλλά και πάλι δυσκολεύτηκε ολοκληρώνοντας οριακά την διαδικασία. Οι αναπηδήσεις τις ανάρτησης είναι αυτές που προκαλούν την μεγαλύτερη εντύπωση, δείχνοντας πως το setup ίσως παραείναι μαλακό για τον χαρακτήρα και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Με μόλις 1 χλμ./ώρα παραπάνω, το ιαπωνικό SUV έδειξε το χειρότερό του πρόσωπο χάνοντας απότομα πρόσφυση στον πίσω άξονα, «θερίζοντας» τους κώνους και γλιτώνοντας το τετακέ την τελευταία στιγμή.

Kαθ’ όλη την διάρκεια του τεστ, οι αναπηδήσεις από το πίσω μέρος δεν σταμάτησαν να διαταράσσουν την ισορροπία στο κράτημα του compact Mazda. Κάτι που σημαίνει ότι η αναλογία απόσβεσης/σκληρότητας αμορτισέρ και ελατηρίων αντίστοιχα με τον ημιάκαμπτο άξονα, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ