Φρίκη στα Ιωάννινα: Έδεσε τον σκύλο του σε φορτηγό και τον έσερνε – Τι ισχυρίστηκε το ηλικιωμένο ανθρωπόμορφο τέρας


Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί άλλο ένα περιστατικό άγριας κακοποίησης σκύλου, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα, όπου ηλικιωμένος έδεσε σε φορτηγό τον σκύλο του και τον έσερνε.

Συγκεκριμένα, ένας 87χρονος άνδρας συνελήφθη την Κυριακή 5 Μαΐου, αφού έσυρε με το αγροτικό του φορτηγάκι έναν σκύλο δεμένο με σχοινί, με αποτέλεσμα το άτυχο πλάσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η φρικτή πράξη έλαβε χώρα στην περιοχή μεταξύ Μπάφρας και Νεοκαισάρειας. Μετά από καταγγελία που δέχθηκαν τηλεφωνικά, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τον ηλικιωμένο να οδηγεί το όχημα και τον σταμάτησαν. Στην καρότσα του φορτηγού βρήκαν τον σκύλο νεκρό.

Το 87χρονο τέρας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πράξη του, ισχυρίστηκε ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό και ότι το έδεσε στο φορτηγάκι για να το μεταφέρει σε άλλο σημείο για να το θάψει.

Ωστόσο, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την αστυνομία και η φρικτή εικόνα του νεκρού σκύλου δεμένα στο φορτηγάκι οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του. Ο 87χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Αυτό το τραγικό περιστατικό αποτελεί ακόμα μια θλιβερή υπενθύμιση της ανάγκης για αυστηρότερη εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων και για καλλιέργεια σεβασμού προς όλα τα έμβια όντα.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ