Ρωσία: Στα χέρια της FSB 44χρονος Ρώσος – Κατηγορείται ότι σχεδίαζε να ανατινάξει δικαστήρια


Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν κάτω από οικοδομικά απόβλητα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συνέλαβε έναν κάτοικο της πόλης Ταμπόφ για συνωμοσία ανατίναξης περιοχών που γειτνιάζουν με το περιφερειακό δικαστήριο και το διαιτητικό δικαστήριο.

«Η FSB, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους των ρωσικών σιδηροδρόμων στο Ταμπόφ, έθεσε τέλος στις παράνομες δραστηριότητες ενός Ρώσου υπηκόου γεννημένου το 1980, ο οποίος σχεδίαζε να πυροδοτήσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στα κτίρια του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ταμπόφ και του Διαιτητικού Δικαστηρίου σύμφωνα με τις οδηγίες των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών», αναφέρει η δήλωση της FSB.

Οι υπάλληλοι των ρωσικών σιδηροδρόμων που επιθεωρούσαν περιοχές δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό Tambov παρατήρησαν έναν ύποπτο άνδρα να τοποθετεί κάτι σε ένα σωρό από συντρίμμια κατασκευών. Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν κάτω από οικοδομικά απόβλητα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Και οι δύο απενεργοποιήθηκαν. «Ο κρατούμενος είπε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, περιηγούνταν τακτικά σε ορισμένους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων φιλοουκρανικών τρομοκρατικών οργανώσεων, και στρατολογήθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τον Ιούλιο του 2023 για να πραγματοποιήσει πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατίας στη Ρωσία», επεσήμανε η FSB.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ