«Μπαράζ» ισραηλινών βομβαρδισμών στη Ράφα μετά την εντολή για εκκένωση


«Ώρα μηδέν» στη Γάζα, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χαμάς και την εντολή εκκένωσης της Ράφα.

Θέμα χρόνου θεωρείται, πλέον, η έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα, με την κατάσταση να είναι πιο έκρυθμη από ποτέ. Μάλιστα, ο IDF ενέτεινε σήμερα (06/05) τους βομβαρδισμούς εναντίον δύο συνοικιών στη Ράφα, στους κατοίκους της οποίας έδωσε εντολή το πρωί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας, μιλώντας στο AFP.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και το πυροβολικό, «συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και έχουν ενταθεί από σήμερα το πρωί», ανέφερε ο Άχμεντ Ρεντουάν, εκπρόσωπος Τύπου της παλαιστινιακής πολιτικής άμυνας, τονίζοντας πως δύο από τις συνοικίες που στοχοθετούνται, η Αλ Σούκα και η Αλ Σαλάμ, βρίσκονται μεταξύ εκείνων στους κατοίκους των οποίων ο ισραηλινός στρατός ζήτησε να απομακρυνθούν.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, κάτοικοι ανέφεραν πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα, ώρες αφότου το Ισραήλ ενημέρωσε Παλαιστινίους να εκκενώσουν τμήματα της πόλης της νότιας Γάζας, όπου περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι που έχουν εκτοπισθεί από τον πόλεμο, έχουν βρει καταφύγιο.

Προς το παρόν, το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε σχολιασμό. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al–Aqsa, που συνδέεται με τη Χαμάς, μετέδωσε πως το Ισραήλ στοχοθέτησε περιοχές στην ανατολική Ράφα, κοντά σε συνοικίες στις οποίες δόθηκαν εντολές εκκένωσης.

Οιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ράφα «δεν θα είναι περίπατος» για το Ισραήλ, προειδοποιεί η Χαμάς

Η Χαμάς, μέσω ανακοίνωσης, υπογράμμισε ότι οιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ράφα δεν θα ισοδυναμεί με «περίπατο» για τις ισραηλινές δυνάμεις και επεσήμανε ότι είναι πλήρως προετοιμασμένη για να υπερασπισθεί τους Παλαιστίνιους που κατοικούν εκεί.

Ακόμη, ο αξιωματούχος της Χαμάς, Ιζάτ αλ Ρασίκ, υποστήριξε πως οιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στην πόλη της Ράφα, στη νότια Γάζα, θα θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία.

Επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα έχει σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων, όπως ενημέρωσε ο Λευκός Οίκος.

«Καταστήσαμε σαφή στην ισραηλινή κυβέρνηση τη δική μας άποψη σχετικά με μία χερσαία εισβολή μεγάλης κλίμακας στη Ράφα και ο Πρόεδρος θα μιλήσει με τον Πρωθυπουργό σήμερα», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δραματική έκκληση της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ουάσινγκτον: «Να εμποδίσετε τη σφαγή»

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα από τον ισραηλινό στρατό.

«Καλούμε την αμερικανική διοίκηση να παρέμβει για να εμποδίσει αυτές τις σφαγές, για τις οποίες προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν ολέθριες συνέπειες», τόνισε η παλαιστινιακή προεδρία, όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έχει εντείνει τις «εντατικές» συνομιλίες με τους διεθνείς εταίρους της, αναφορικά με αυτό το θέμα.

Πάνω από 34.00 νεκροί στη Γάζα

Το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα νέο απολογισμό 34.735 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης, την 7η Οκτωβρίου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τουλάχιστον 52 άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου, που έκανε λόγο για 78.108 τραυματίες κατά τους σχεδόν επτά μήνες πολέμου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ