Ερντογάν για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία: Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε


Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «σαν δικέφαλος αετός των Σετλτζούκων αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με Ανατολή και Δύση»

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία.

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «σαν δικέφαλος αετός των Σετλτζούκων αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με Ανατολή και Δύση».

Αναλυτικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε τα εξής: «Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πόρτα που δεν μπορεί να ανοίξει ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις. Αρκεί να υπάρξει προσέγγιση με καλή πρόθεση και να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία. Η συνέχεια σίγουρα θα έρθει με λίγη προσπάθεια και λίγη θυσία. Αύριο θα φιλοξενήσουμε στη χώρα μας τον αδελφό μου εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Σαμπάχ. Την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κύριος Μητσοτάκης θα έρθει στην Άγκυρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Σαν τον δικέφαλο αετό των Σελτζούκων θα αναζητήσουμε τον τρόπο να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ανατολή και της Δύση στη βάση των κοινών συμφερόντων μας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ