Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την καταγγελία κακοποίησης 12χρονου στου Ζωγράφου

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία γονιών ότι το παιδί τους κακοποιήθηκε σεξουαλικά μέσα σε γυμνάσιο του Ζωγράφου, από συνομήλικούς του.

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις καταγγελίες κακοποίησης 12χρονου στου Ζωγράφου διέταξε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι «ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό».

«Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου» τονίζει η ίδια ανακοίνωση, και ολοκληρώνει λέγοντας:

«Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Το χρονικό της υπόθεσης

Την σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου γιου τους, από δύο συνομήλικα παιδιά μέσα σε γυμνάσιο στου Ζωγράφου, καταγγέλλουν οι γονείς του και κατηγορούν τη διεύθυνση του σχολείου για εγκληματική αμέλεια και προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του παιδιού στον ΑΝΤ1, όχι μόνο κακοποίησαν το 12χρονο αγόρι της δύο συνομήλικα παιδιά, ο ένας συμμαθητής του μέσα στο ίδιο τους το σχολείο αλλά βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές.

Οι γονείς έμαθαν τι είχε συμβεί στο παιδί τους, από φήμες που έφτασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου γιου τους, ο οποίος πηγαίνει στην Γ’ γυμνασίου.

Όταν το παιδί, αποκάλυψε στους γονείς του όχι μόνο τι του είχε συμβεί αλλά και το ότι είχε ενημερώσει γι’ αυτό τόσο τον διευθυντή του σχολείου όσο και έναν καθηγητή, το απομάκρυναν -όπως και τον αδελφό του- από το εν λόγω γυμνάσιο. Παράλληλα, κατήγγειλαν την κακοποίηση στη ΓΑΔΑ και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ το 12χρονο αγόρι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here