Εθνική Ελλάδας: Νέο πρόσωπο στις κλήσεις του Σκουρτόπουλου


Η Εθνική Ανδρών ολοκληρώνει την πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 αντιμετωπίζοντας τη Γεωργία (21/2, Ηράκλειο) και τη Γερμανία (24/2, Βαμβέργη).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, κάλεσε 14 παίκτες για τους δύο τελευταίους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, κόντρα σε Γεωργία και Γερμανία.

Οι κληθέντες θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, για άμεση αναχώρηση για το Ηράκλειο Κρήτης, όπου και θα αρχίσουν οι προπονήσεις.

Έκπληξη αποτελεί η παρουσία, για πρώτη φορά, του 24χρονου σέντερ του Λαυρίου, Δημήτρη Κακλαμανάκη. Ο ύψους 2.05 σέντερ μετρά 8,5 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 24 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα στην Α1 την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Εξαίρεση αποτελεί ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που λόγω της συμμετοχής της ΑΕΚ στο Διηπειρωτικό Κύπελλο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, θα ενσωματωθεί στην αποστολή την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου έχοντας επιστρέψει την προηγούμενη μέρα από τη Βραζιλία.

Τις υπηρεσίες τους στην «επίσημη αγαπημένη» θα προσφέρουν για μία ακόμη φορά οι έμπειροι Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Δημήτρης Μαυροειδής.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη εθνική ομάδα από την ήπειρο της Ευρώπης που εξασφάλισε και… μαθηματικά την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής, 23 Φεβρουαρίου, για τη Γερμανία μέσω Αθήνας.Οι επιλογές του Σκουρτόπουλου

Γιάννης Αθηναίου (Προβάνς)

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι)

Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας)

Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο)

Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας Πάτρας)

Δημήτρης Κατσίβελης (Προμηθέας Πάτρας)

Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ)

Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ)

Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ)

Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός Ρόδου)

Γιάννης Μπουρούσης (Ζετζιάνγκ Γκουάνγκσα)

Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης)

Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Πάτρας)

Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ