Jo Barton: Στα 13 της ήταν αλκοολική και είχε κατάθλιψη, στα 14 της παράτησε το σχολείο, και σήμερα στα 33 της είναι χειρουργός


Μια γυναίκα από την Βρετανία αποκάλυψε πως κατά τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια είχε κατάθλιψη και ήταν αλκοολική. Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε να αλλάξει εντυπωσιακά την ζωή της και σήμερα είναι χειρουργός.

Ο λόγος για την Jo Barton λοιπόν, η οποία έγινε αλκοολική σε ηλικία μόλις 13 ετών, ενώ ένα χρόνο αργότερα παράτησε το σχολείο. Παράλληλα, η μητέρα της υπέφερε από μανιοκατάθλιψη, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται συχνά, ενώ ο πατέρας εγκατέλειψε την οικογένεια, αφήνοντας την Barton και την αδερφή της μόνες κατά την εφηβεία τους…

Εντούτοις, κάποια στιγμή η Jo αποφάσισε να αλλάξει ρότα και, μετά από χρόνια διαβάσματος και εργασίας παράλληλα, κατάφερε να γίνει ιατρός…

Πώς περιγράφει η ίδια τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια

Η Jo είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Η μητέρα της μπαινοέβγαινε στα νοσοκομεία, καθώς είχε μανιοκατάθλιψη, ενώ ο πατέρας της δεν άντεχε την κατάσταση στο σπίτι τους και πήγε και νοίκιασε διαμέρισμα σε άλλη πόλη.

«Άφησα το σχολείο στα 14 και κατέληξα να παραλείπω πολλά πράγματα και να μην ζω στο σπίτι. Έμπλεξα με το αλκοόλ σε πολύ νεαρή ηλικία, στα 13 μου και έπινα κάθε μέρα. Νομίζω ότι είχα κατάθλιψη, αλλά τότε δεν το καταλάβαινα. Στράφηκα στο αλκοόλ και άρχισα να επαναστατώ και αυτό με οδήγησε σε πολλούς μπελάδες στην εφηβεία μου», ανέφερε η Jo.

Όταν δούλεψε ως σερβιτόρα, αλλά σύντομα την απέλυσαν

Είχε κατάθλιψη και ήταν αλκοολική λοιπόν μέχρι και τα 17 της. Τότε έχοντας αποκτήσει πολύ κακή φήμη στην περιοχή, αποφάσισε πως δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο αυτή τη ζωή και έτσι έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο.

Εκεί όμως δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά, και μετά από 3 εβδομάδες την απέλυσαν.

Η στροφή της στο κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Η Jo τότε αποφάσισε πως δεν ήθελε να επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή της και στη συνέχεια έψαξε και βρήκε δουλειά στον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε μια θέση που δεν απαιτούνταν προϋπηρεσία.

Παράλληλα με τη δουλειά της άρχισε να μελετά σκληρά για να πάρει πτυχίο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δύο χρόνια αργότερα μάλιστα, έκανε και πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο Princess Alexandra…

Πόσες ώρες εργαζόταν παράλληλα, ενώ σπούδαζε

Η ίδια παραδέχεται πως ήταν αρκετά δύσκολη εκείνη η περίοδος καθώς για να ανταπεξέλθει οικονομικά στις σπουδές της, χρειαζόταν να εργάζεται 60 ώρες την εβδομάδα, ενώ έπρεπε να φροντίζει και την μητέρα της, της οποίας η κατάσταση υγείας είχε επιδεινωθεί.

Όταν ανακάλυψε το πάθος της: Την ιατρική

Αφού πήρε πτυχίο Νοσηλευτικής, η Barton ήρθε σε επαφή με τη χειρουργική και συνειδητοποίησε πως το όνειρό της είναι να γίνει χειρουργός.

Μετά από πολλή μελέτη και διαγωνίσματα λοιπόν, αλλά και μετά από πολλές απορρίψεις από διάφορα πανεπιστήμια, έγινε δεκτή σε εξαετές πρόγραμμα στο νοσοκομείο St. George στο Λονδίνο, από το οποίο αποφοίτησε πριν τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, η 33χρονη σήμερα γυναίκα έχει ήδη θέσει τον επόμενο στόχο της, καθώς ονειρεύεται να ακολουθήσει τον δρόμο της παθολογίας.

Η ίδια μιλώντας για την εντυπωσιακή ιστορία της, δήλωσε:

«Απλώς θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι αν προέρχεσαι από το απόλυτο τίποτα, υπάρχουν επιλογές αν είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις. Χρειάζεται συγκέντρωση και προσήλωση στην εκπαίδευση».

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ