Πούτιν: «Η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Δύση» – Ορκίστηκε για πέμπτη θητεία


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε επίσημα πρόεδρος της Ρωσίας για μια νέα εξαετή θητεία, τείνοντας χείρα φιλίας στη Δύση

Στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας για μία νέα θητεία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο μακροβιότερος πλέον Ρώσος ηγέτης μετά τον Ιωσήφ Στάλιν είπε ότι η Μόσχα δεν αρνείται τον διάλογο με τις δυτικές χώρες για τη συνεργασία με τη Ρωσία.

Είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να γίνει «τίμιος» εταίρος με όποιον θέλει. «Δεν αρνούμαστε καν τον διάλογο με τις δυτικές χώρες», είπε κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο. «Θα δούμε αν θα συνεχίσουν να ανακόπτουν την ανάπτυξή μας και να ασκούν πίεση στη χώρα μας ή να αναζητούν τρόπους συνεργασίας μαζί μας».

Το «ευχαριστώ» στους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία

Ο Πούτιν ξεκίνησε την πέμπτη θητεία του ευχαριστώντας το έθνος για την υποστήριξή του και τον στρατό που πολεμά τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι αγωνίζονται για την πατρίδα μας», λέει.

«Το πεπρωμένο της Ρωσίας θα καθοριστεί μόνο από εμάς». Και συνέχισε «Βλέπω τη βαθιά κατανόηση του ιστορικού μας ρόλου να υπερασπιστούμε την επιλογή μας, να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας και να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. «Θα περάσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα πετύχουμε», τόνισε


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ