Βόλος: Κάθειρξη 10 ετών σε 65χρονο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου επέβαλε  κάθειρξη 10 ετών, στον 65χρονο Λαρισαίο, που αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών τάζοντάς τους διάφορα χρηματικά ποσά και δώρα.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της απόπειρας ασέλγειας έναντι αμοιβής σε βάρος δύο ανήλικων που είχαν συμπληρώσει τα δέκα έτη και δεν είχαν συμπληρώσει τα 15 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια και απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής σε δύο ανήλικες, που είχαν συμπληρώσει τα δεκαπέντε έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια, και για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Για την πρώτη κατηγορία του επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και για τη δεύτερη τριών ετών για κάθε ένα από τα τέσσερα κορίτσια, που μετατράπηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Το Δικαστήριο αυστηροποίησε την ποινή που πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας και αφορούσε σε πέντε έτη φυλάκισης για κάθε μία από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο 65χρονος.

Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν ιδιαίτερα αυστηρή στον 65χρονο, ο οποίος άσκησε διά μέσω του συνηγόρου του έφεση.

Οι υποψίες των γονέων

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν γονείς των τεσσάρων κοριτσιών. Το …κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται για τη μητέρα ενός από τα κορίτσια, όταν είδε την κόρη της να επιστρέφει στο σπίτι έχοντας αγοράσει καινούργια ρούχα και χωρίς η ίδια ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο να έχει δώσει στο παιδί χρήματα.

Οι υποψίες της ότι κάτι δεν πάει καλά επιβεβαιώθηκαν όπως κατέθεσε η ίδια όταν μπήκε στον λογαριασμό της κόρης της στο Facebook και διάβασε άσεμνα μηνύματα που της έστελνε ο 65χρονος.

Όταν τη ρώτησε από πού τον γνωρίζει της απάντησε ότι τον γνώρισε μέσω μιας φίλης της και μάλιστα παραδέχθηκε ότι είχε πάει στο σπίτι του δύο ή τρεις φορές.

Το κορίτσι φέρεται να είπε στη μητέρα του ότι ο κατηγορούμενος επιχείρησε να χειρονομήσει κι ότι οι ίδια όπως και οι φίλες της αντέδρασαν.

Σοκαριστικό ήταν το σημείο που περιέγραψε η μητέρα του κοριτσιού, όταν ο 65χρονος πήρε την κόρη της βόλτα με το αυτοκίνητο και την πήγε στα Φάρσαλα, όπου της ζήτησε να του κάνει στοματικό έρωτα και η μικρή αντέδρασε άμεσα. Ο παππούς του κοριτσιού που γνώριζε τον 65χρονο πήγε να του ζητήσει τον λόγο, εκείνος του ζήτησε «συγγνώμη» και τον παρακάλεσε να μην καταθέσει μήνυση, όπως κατέθεσε η μητέρα.

Κατέθεσαν επίσης ο πατέρας του ίδιου κοριτσιού και ο πατέρας ενός ακόμη, που περιέγραψε το μαρτύριο που ζούσε να μην μπορεί να αποδείξει τίποτα σε βάρος του 65χρονου και ο ίδιος να αναγκάζεται να παρακολουθεί το παιδί του για να μπορέσει να το προστατεύσει.

Την έβαλε στο μάτι όταν πήγε να πει τα κάλαντα…

Η πρώτη γνωριμία του 65χρονου με το ένα από τα κορίτσια, το οποίο τον σύστησε και στα υπόλοιπα, έγινε όταν το παιδί είχε πάει σε Δημόσια Υπηρεσία όπου εργάζεται για να πει τα κάλαντα.

Δύο μέρες μετά κι ενώ το κορίτσι ήταν με τον πατέρα του στην πλατεία Ταχυδρομείου, εκείνος την συνάντησε, την αναγνώρισε και δεν δίστασε.

Συστήθηκε στον πατέρα της και του πρότεινε να πιούν έναν καφέ. Αρχισαν να έχουν οικογενειακές σχέσεις με τον κοινωνικό άντρα από τον οποίο μάλιστα ζήτησαν να βαπτίσει το κορίτσι, χωρίς να μπορούν να φανταστούν…

Κατηγορούμενος: «Λάθος μου τα μηνύματα»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επιβεβαίωσε ότι γνώρισε πρώτα το κορίτσι που πήγε στην Υπηρεσία που εργάζεται για να πει τα κάλαντα. «Ηταν ένα μικροσκοπικό πλάσμα και με εντυπωσίασε η ευχέρεια του λόγου του. Ηταν ένα σεμνό κοριτσάκι», είπε παραδεχόμενος ότι όταν την ξανασυνάντησε με τον πατέρα της ήταν εκείνος που πρότεινε να πάνε για καφέ και άρχισαν να αναπτύσσουν οικογενειακές σχέσεις.

«Είμαι κοινωνικός. Με ξέρει όλη η Λάρισα. Δεν έκανα όμως κάτι τέτοιο. Εχω δύο παιδιά και μάλιστα παντρεμένα», ανέφερε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έδωσε χρήματα στα κορίτσια που τα γνώρισε μέσω της παρά λίγο βαφτισιμιάς του επειδή τα λυπόταν. Είχαν σκισμένα παπούτσια και φθαρμένο κινητό, σύμφωνα με τον ίδιο.

Δήλωσε μετανιωμένος για τα μηνύματα που έστελνε στο Facebook υποστήριξε όμως ότι τα κορίτσια ήταν εκείνα που τον απειλούσαν.

Επικαλέστηκε ότι οι γονείς των τριών κοριτσιών ήταν χωρισμένοι, μάλιστα για το ένα πρώην ζευγάρι είπε ότι είναι τοξικομανείς κι ότι η κόρη τους ήταν εκείνη που του έκανε σεξουαλικές προτάσεις έναντι αμοιβής.

«Τις έδιωξα, αλλά εκείνες μου χτυπούσαν την πόρτα και με απειλούσαν ότι θα με κάνουν ρεζίλι, ότι θα με δείρουν επειδή είναι τρεις κι εγώ είμαι μεγάλης ηλικίας», κατέθεσε.

Καταπέλτης το περιεχόμενο στο Messenger

Καταπέλτης ήταν τα μηνύματα στο Messenger που έστειλε ο 65χρονος στον λογαριασμό του ενός κοριτσιού και τα οποία ανέγνωσε ο εισαγγελέας της έδρας. «Είσαι αγαπησιάρα», «είσαι χαδιάρα», «θέλω να γίνεις το κορίτσι μου», «σε θέλω», «σε νοιάζομαι» έγραφε στην ανήλικη και ήταν αυτά τα μηνύματα που διάβασε σοκαρισμένη η μητέρα ενός από τα κορίτσια.

ΠΗΓΗ taxydromos.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ