Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό του Σαββάτου – Οι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό


Η Silia Kapsis κατέκτησε το ένα από τα πολυπόθητα εισιτήρια για τον τελικό του διαγωνισμού, καθιστώντας το όνειρό της πραγματικότητα. Με την επίτευξη αυτής της πρώτης στάσης, η Silia Kapsis ανανέωσε το ραντεβού της με τους φαν της Eurovision για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Προηγουμένως, η νεαρή Silia Kapsis εντυπωσίασε ανοίγοντας τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού και αποσπώντας θερμούς χειροκροτήματα, προδίδοντας με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα που θα ακολουθούσε. Με την αυτοπεποίθηση και το ταλέντο της, κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση του κοινού και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, ενώ η ανανέωση του ραντεβού της με τους θαυμαστές της δείχνει τη σημασία που δίνει στη σχέση της με αυτούς.

Η σκηνική παρουσία της Κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision φαίνεται να είναι εντυπωσιακή και πρωτότυπη. Η ερμηνεύτρια ντυμένη στα λευκά συνοδευόταν από τέσσερις χορευτές, ενώ το “στήσιμο” της παράστασης δεν περιλαμβάνει σκηνικά props, αλλά εστιάζει σε πολλά πράσινα και κόκκινα γραφικά που εμφανίζονται τόσο στις οθόνες LED όσο και στο δάπεδο της σκηνής. Αυτό δημιουργεί μια ιδιαίτερη αισθητική και ατμόσφαιρα που συμπληρώνει τη μουσική και τις ερμηνευτικές προσπάθειες των καλλιτεχνών.

Το «Liar» έγραψαν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και Elke Tiel.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision

Η στιγμή αυτή είναι πάντα ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα του διαγωνισμού Eurovision, καθώς οι λαμπεροί παρουσιαστές ανακοινώνουν τις 10 από τις 15 χώρες που επέλεξε η κριτική επιτροπή και οι τηλεθεατές να προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Αυτή η στιγμή γεννάει έντονα συναισθήματα τόσο στους καλλιτέχνες που διαγωνίζονται όσο και στους θεατές που παρακολουθούν τον διαγωνισμό.

Οι εκφράσεις χαράς και ανακούφισης συνυπάρχουν με την αγωνία και την ανυπομονησία καθώς αναμένονται οι ανακοινώσεις. Για τις χώρες που καταφέρνουν να προκριθούν, αυτό αποτελεί μια σπουδαία επίτευξη που ενισχύει την αίσθηση επιτυχίας και την περηφάνια για την εκπροσώπησή τους στον διεθνή διαγωνισμό.

Από την άλλη πλευρά, για τις χώρες που δεν καταφέρνουν να προκριθούν, η στιγμή αυτή μπορεί να είναι απογοητευτική και να συνοδεύεται από συναισθήματα απογοήτευσης και θλίψης.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, ο διαγωνισμός Eurovision προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τις χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της μουσικής και να γιορτάσουν την ποικιλομορφία και την πολυμορφία τους μέσα από την τέχνη.



Αναλυτικότερα, οι δέκα αυτές χώρες είναι:

1. Σερβία

2. Πορτογαλία

3. Σλοβενία

4. Ουκρανία

5. Λιθουανία

6. Φινλανδία

7. Κύπρος

8. Κροατία

9. Ιρλανδία

10. Λουξεμβούργο


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ