Έμα Χέμινγκ για Μπρους Γουίλις: «Μπόρεσα να αναπνεύσω ξανά όταν αποκαλύψαμε την ασθένειά του»


Η σύζυγος του Μπρους Γουίλις, Έμα Χέμιγνκ θυμάται ότι «χρειάστηκε απεγνωσμένα υποστήριξη» μετά τη διάγνωση του ηθοποιού με μετωποκροταφική άνοια

Η Έμα Χέμινγκ Ουίλις μίλησε για το πόσο «απελπισμένα» χρειάστηκε υποστήριξη μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης του συζύγου της με μετωποκροταφική άνοια (FTD). Στις 3 Μαΐου, η 45χρονη παρακολούθησε το Εκπαιδευτικό Συνέδριο AFTD 2024 και μίλησε για την αίσθηση κοινότητας όταν μάθαινε περισσότερα για την ασθένεια. Σε ένα απόσπασμα από την εκδήλωση, που δημοσιεύτηκε στο Instagram, τη ρώτησαν τι άλλαξε για εκείνη και την οικογένειά της αφού μοιράστηκε δημόσια τη μάχη υγείας του σταρ.

«Μπορούσα να αναπνεύσω», παραδέχτηκε. «Μπορούσα πραγματικά να εκπνεύσω και να νιώσω αυτό το βάρος να φεύγει από τους ώμους μου. Αλλά όλα άλλαξαν προς το καλύτερο μόλις μπορέσαμε να αποκαλύψουμε τη διάγνωσή του. Μπόρεσα να αναζητήσω την υποστήριξη που τόσο χρειαζόμουν για τον σύζυγό μου, για ολόκληρη την οικογένειά μας». Η Έμμα δημοσίευσε αργότερα το βίντεο, προσθέτοντας: «Η αποστολή μου είναι να ευαισθητοποιήσω όσο περισσότερο μπορώ για το FTD. Ο στόχος μου; Να βρούμε μία μέρα θεραπεία».

Η οικογένεια του Μπρους αποκάλυψε τη διάγνωσή του με FTD τον Φεβρουάριο του 2023, δημοσιεύοντας μια ομαδική δήλωση που έγραφε: «Ο Μπρους πάντα έβρισκε χαρά στη ζωή και βοήθησε όλους όσους γνωρίζει να κάνουν το ίδιο. Ήταν πολύ σημαντικό να βλέπει αυτή την αίσθηση της φροντίδας να επιστρέφει σε αυτόν και σε όλους μας. Έχουμε συγκινηθεί τόσο πολύ από την αγάπη που μοιραστήκατε όλοι για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής». «Η συνεχής συμπόνια, η κατανόηση και ο σεβασμός σας θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε τον Μπρους να ζήσει όσο το δυνατόν πιο γεμάτη ζωή», κατέληξε η οικογένεια.

Η μετωποκροταφική άνοια είναι ένας γενικός όρος για μια ομάδα εγκεφαλικών διαταραχών που απειλούν τον μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι τμήματα αυτών των λοβών ατροφούν και η συρρίκνωση αυτών των περιοχών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ομιλίας, συναισθηματικά προβλήματα και αλλαγές στην προσωπικότητα.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια κινητικών δεξιοτήτων — προβλήματα στο περπάτημα, στην κατάποση ή μυϊκούς σπασμούς. Τα συμπτώματα τείνουν να χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου. Οι ασθενείς συνήθως αρχίζουν να παρατηρούν συμπτώματα μεταξύ 40 – 65 ετών, αλλά η νόσος μπορεί να επηρεάσει άτομα που είναι νεότερα. Είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας για άτομα κάτω των 60 ετών.

Στις 3 Μαρτίου, η Έμμα δημοσίευσε ένα ειλικρινές βίντεο στο Instagram ελπίζοντας να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο η λανθασμένη κάλυψη νευρογνωστικών ασθενειών μπορεί να επηρεάσει τις οικογένειες – συμπεριλαμβανομένης της δικής της. Μοιράστηκε την απάντησή της κάτων από έναν «clickbait» τίτλο σχετικά με την υγεία του Μπρους.

«Ο τίτλος βασικά λέει ότι δεν υπάρχει πια χαρά στον σύζυγό μου. Τώρα, μπορώ απλώς να σας πω, ότι απέχει πολύ από την αλήθεια», άρχισε η Έμμα. «Χρειάζομαι την κοινωνία –και όποιος γράφει αυτούς τους ηλίθιους τίτλους– να σταματήσει να τρομάζει τους ανθρώπους. Σταματήστε να τρομάζετε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι μόλις λάβουν τη διάγνωση κάποιου είδους νευρογνωστικής νόσου, όλα τέλειωσαν». Είπε ότι η εμπειρία της οικογένειάς της ήταν «εντελώς αντίθετη από αυτό» εν μέσω της διάγνωσης του ηθοποιού.

«Υπάρχει παράπονο και θλίψη. Υπάρχουν όλα αυτά. Αλλά ξεκινάς ένα νέο κεφάλαιο», είπε η Έμα τότε, προσθέτοντας ότι το νέο κεφάλαιο είναι γεμάτο «με αγάπη, είναι γεμάτο με σύνδεση, είναι γεμάτο χαρά και ευτυχία».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ