Sky News: Τι δείχνει η απόφαση των ΗΠΑ να σταματήσουν την αποστολή όπλων στο Ισραήλ


Η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να «παγώσει» τη βοήθεια προς το Ισραήλ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στο Ισραήλ

Η απόφαση των ΗΠΑ να σταματήσουν την αποστολή όπλων στο Ισραήλ στέλνει ένα «μήνυμα απογοήτευσης και ενόχλησης από τον Λευκό Οίκο», λέει ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή, Άλιστερ Μπάνκαλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση λέει ότι «δεν ανησυχεί πολύ» με την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά είναι γεγονός ότι το Ισραήλ βασίζεται «σε μεγάλο βαθμό» στη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ. «Αν και αυτό δεν σταματά, αυτή η κίνηση είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένη για να στείλει ένα μήνυμα», λέει ο Μπάνκαλ.

«Είναι ένα μήνυμα απογοήτευσης και ενόχλησης από τον Λευκό Οίκο επειδή αισθάνονται ότι δεν ακούγεται. Οι ΗΠΑ ανησυχούν για μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη Ράφα – αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, αλλά οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να λένε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον».

Ο Μπάνκαλ λέει ότι οι Αμερικανοί είναι «αντίθετοι σε αυτό» και τώρα «το έχουν εκφράσει σε βαθμό που δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους» «Νομίζω ότι οι Αμερικανοί δεν στέλνουν απλώς ένα μήνυμα, αλλά είναι πολύ συνειδητοποιημένοι καθώς και για το γεγονός οτι οι διεθνείς νομικοί εξετάζουν πολύ προσεκτικά (πιθανές παραβιάσεις του δικαίου)», λέει.

«Εάν τα όπλα τους χρησιμοποιούνται σε συνθήκες που ενδέχεται να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τότε είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν να εμπλακούν σε αυτό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ