Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα θέσω στον Ερντογάν το θέμα της Μονής της Χώρας


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο ενημέρωσε για το ταξίδι του στην Τουρκία αλλά και για τις ευρωεκλογές.

Την πρώτη του αντίδραση για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί εξέφρασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη τους μηνιαία συνάντηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο ενημέρωσε για το ταξίδι του στην Τουρκία αλλά και για τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι θα θέσει το θέμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά το τετ α τετ που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Άγκυρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, η μετατροπή αυτή ήταν αχρείαστη και πρόσθεσε πως είναι μια ενέργεια που προσβάλλει την πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης ως σταυροδρόμι πολιτισμών.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι ο δίαυλος επικοινωνιας με την Τουρκία παραμένει ανοιχτός ακόμα και όταν διαφωνούμε και ότι τα κανάλια επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτά.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «ενδείξεις έντονης πόλωσης από άλλα κόμματα» ενόψει της κάλπης του Ιουνίου. Τόνισε, επιπλέον, ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές καθώς θα νομιμοποιήσει την χώρα μας να διεκδικεί περισσότερα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να μείνουμε μακριά από το τοξικό κλίμα, σημειώνοντας ότι φοβάται ότι δεν θα εισακουστεί αυτή η ευχή του.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμφώνησε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η καλή επικοινωνία με τη Τουρκία. Σημείωσε, ότι η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί δεν δίνει ένα καλό μήνυμα διότι προκειται για ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, η κυρία Σακελλαρόπουλου, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η μαζική συμμετοχή, τονίζοντας ότι είναι η Ευρώπη έχει να πετύχει σημαντικές προκλήσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ