«Έχω 10 χρόνια να πλύνω τα χέρια μου»: Η αηδιαστική παραδοχή παρουσιαστή στον αέρα (vid)


«Έχω 10 χρόνια να πλύνω τα χέρια μου»: αυτό δήλωσε στον… αέρα ένας παρουσιαστής του Fox Νews, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι «μικρόβια δεν υπάρχουν».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Fox and Friends», ο Pete Hegseth είπε πως αφού δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι τα μικρόβια, άρα αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

«Ουσιαστικά αυτοεμβολιάζομαι… Τα μικρόβια δεν υπάρχουν. Δεν μπορώ να τα δω. Άρα δεν υπάρχουν» τόνισε ο ίδιος, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι αυτή η μη υγιεινή συνήθεια του δημιουργεί ανοσία σε σειρά ασθενειών.

«Πάντως εμένα μου φαίνονται αρκετά καθαρά αυτά τα χέρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, δείχνοντας τα χέρια του στην κάμερα.

Στις αρχές του 2019, ο παρουσιαστής υποσχέθηκε να λέει on air πολλά από τα πράγματα που συνήθως κρατάει για προσωπικές του συζητήσεις ή ακόμη και για τον εαυτό του.

Μένει να απαντηθεί, όμως, εάν οι τηλεθεατές επικροτούν ή όχι αυτή την πρωτοχρονιάτικη υπόσχεσή του.

Αμέσως μετά από το σχόλιο για το πλύσιμο των χεριών, χρήστες του Twitter σχολίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τις δηλώσεις του παρουσιαστή.

Ορισμένοι έγραψαν μόνο «αηδία» ενώ άλλοι χαρακτήρισαν σιχαμένο τον Hegseth.

Ειδικοί ανά τον κόσμο αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που πλένουν τακτικά τα χέρια τους «θωρακίζουν» τους εαυτούς τους ενάντια σε τροφικές δηλητηριάσεις, γρίπη ή και άλλες ασθένειες.

Μάλιστα, έχουν καταλήξει ότι κάθε σαπούνισμα των χεριών δεν πρέπει να διαρκεί κάτω από 20 δευτερόλεπτα –ή την ώρα που παίρνει σε κάποιον να τραγουδήσει το Happy Birthday.

Πριν από λίγο καιρό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λάνσαρε μια νέα καμπάνια που ονομάζεται «Save Lives: Clean Your Hands» (ή ελληνιστί Σώστε Ζωές: Πλύντε τα χέρια σας).

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και να φροντίζουν περισσότερα την προσωπική τους υγιεινή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ