Νιώθετε ότι σας πέφτουν τρίχες και ότι αραιώνουν τα μαλλιά σας; Να τι πρέπει να κάνετε για να τα… σώσετε!


Τα μαλλιά είναι κομμάτι της προσωπικότητας ανδρών και γυναικών. Τα χτενίζουμε, τα βάφουμε, τους προσθέτουμε αξεσουάρ ή τα αφήνουμε ελεύθερα για να περάσουμε ένα μήνυμα για τον εαυτό μας στον κόσμο. Γι’αυτό και η απώλεια μαλλιών, αν και συχνά αβλαβής, μπορεί να μας συντρίψει. Αλλά δεν χρειάζεται;

Σύμφωνα με το Mayo Clinic, η απώλεια μαλλιών προκαλείται από την καταστροφή των θυλάκων των μαλλιών και την αντικατάσταση τους με ουλώδη ιστό.

Οι πιο συχνές αιτίες απώλειας μαλλιών είναι το οικογενειακό ιστορικό, οι ορμονικές αλλαγές (όπως στην εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση), οι ιατρικές παθήσεις, όπως η δερματοφυτία και ο λύκος, και οι φαρμακευτικές αγωγές, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του καρκίνου, της αρθρίτιδας, της κατάθλιψης και των καρδιακών προβλημάτων.

Για να προλάβετε την απώλεια των μαλλιών σας, δοκιμάστε τις παρακάτω θεραπείες:

1. Ελαιόλαδο, κανέλα, μέλι: Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο στον φούρνο μικροκυμάτων ή στην κουζίνα. Ανακατέψτε 1-3 κουταλάκια μέλι και 1 κουταλάκι κανέλα. Κάντε μασάζ με το ζεστό μίγμα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να κάτσει για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα.

2. Σπόροι τριγωνέλλας: Προσθέστε καβουρδισμένους σπόρους τριγωνέλλας σε νερό για να φτιάξετε μια αλοιφή που μπορείτε να απλώσετε στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε την για 1-2 ώρες και ξεπλύντε με νερό. Οι σπόροι αυτοί είναι αποτελεσματικοί, γιατί έχουν ορμονικούς προδρόμους που ενεργοποιούν την ανάπτυξη μαλλιών και πρωτεΐνες που ενισχύουν την τρίχα.

3. Καστορέλαιο: Το καστορέλαιο περιέχει μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνη Ε και πρωτεΐνες που καταπολεμούν την απώλεια μαλλιών. Θρέφει το τριχωτό της κεφαλής και ανακουφίζει από λοιμώξεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Κάντε μασάζ με ζεστό καστορέλαιο στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής. Κάντε το το βράδυ και στην συνέχεια καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι για το ντουζ. Ξεπλύντε το καστορέλαιο με ένα ήπιο σαμπουάν το επόμενο πρωί. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες καστορέλαιο στο κοντίσιονερ σας.

4. Αλόη: Πιθανόν να γνωρίζετε τα οφέλη της αλόης για τα εγκαύματα. Αλλά πέρα από αυτό, η αλόη περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα που ενεργοποιούν την ανάπτυξη των μαλλιών, ανοίγουν τους φραγμένους θύλακες και καθαρίζουν το τριχωτό της κεφαλής από λοιμώξεις. Απλά κάντε μασάζ με τζελ αλόης στο τριχωτό της κεφαλής το βράδυ. Καλύψτε το με ένα σκουφάκι για το ντουζ και ξεπλύντε με χλιαρό νερό το επόμενο πρωί.

5. Κρεμμύδι: Για να επωφεληθείτε από τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το κρεμμύδι, φτιάξτε ένα μίγμα από ίσα μέρη χυμού κρεμμυδιού και βιολογικού μελιού. Απλώστε το μίγμα στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και ξεπλύντε με νερό.

6. Έλαιο καρύδας: Το έλαιο καρύδας είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για την απώλεια μαλλιών. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με το έλαιο καρύδας, αφήστε το για 1 ώρα και ξεπλύντε.

7. Σκόρδο: Μπορεί να διστάζετε, λόγω της μυρωδιάς του σκόρδου, αλλά η παρακάτω συνταγή μπορεί να ενεργοποιήσει την ανάπτυξη των μαλλιών σας και να σας χαρίσει ένα άρωμα φρεσκάδας. Βράστε λιωμένες σκελίδες σκόρδου μέσα σε έλαιο καρύδας. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και στην συνέχεια κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το στο κεφάλι για 30 λεπτά και ξεπλύντε με ένα ήπιο σαμπουάν. Η υψηλή περιεκτικότητα σε θείο θα ενεργοποιήσει την ανάπτυξη των μαλλιών ενώ το έλαιο καρύδας θα τα ενυδατώσει.

8. Αβγό: Όπως και το σκόρδο, το αβγό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο. Είναι ακόμη πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο, ψευδάργυρο, ιώδιο και πρωτεΐνες. Όλα αυτά τονώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Χτυπήστε ένα ασπράδι αβγού με ένα 1 κουταλάκι ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να γίνει σαν αλοιφή. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Ξεπλύντε με κρύο νερό και ήπιο σαμπουάν.

ηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ