Σάλος στα καλλιστεία των ΗΠΑ: Μαζικές παραιτήσεις εστεμμένων λόγω bullying – Τοξικό κλίμα και φόβος


Καλλιστεία: Η Miss USA και η Miss Teen USA παραιτήθηκαν μετά από «εκφοβισμό» που υπέστησαν από τις Αρχές της διοργάνωσης, σύμφωνα με τη New York Post

Στις αρχές της εβδομάδας, η Μις ΗΠΑ Noelia Voigt εξέδωσε μια ανακοίνωση σοκ ότι παραιτείται από το στέμμα επτά μήνες μετά τη στέψη της, επικαλούμενη προκλήσεις ψυχικής υγείας. Η 24χρονη Voigt είναι η πρώτη κάτοχος του τίτλου στην 72χρονη ιστορία του διαγωνισμού που παραιτήθηκε οικειοθελώς.

Την Τετάρτη (8/5), η 17χρονη Miss Teen USA UmaSofia Srivastava —πρώην Miss New Jersey Teen USA— παραιτήθηκε επίσης, λέγοντας στο ανακοινωθέν της ότι οι προσωπικές της αξίες «δεν ευθυγραμμίζονται πλέον πλήρως με την κατεύθυνση του οργανισμού».

Πηγές αποκάλυψαν στη New York Post οτι οι Voigt και ο Srivastava «φορούσαν ακάνθινες κορώνες επί μήνες, αναγκαζόμενες χάρη στα σιδερένια συμβόλαια να χαμογελούν σιωπηλά παρά τις επιβλαβείς συνθήκες στο χώρο εργασίας». «Αυτή η τοξική ατμόσφαιρα προκαλεί σοβαρή ανησυχία», είπε μια πηγή στην εφημερίδα. «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για παρέμβαση σε επίπεδο ηγεσίας».

Είχε προηγηθεί η παραίτηση της υπεύθυνης κοινωνικών μέσων του διαγωνισμού Miss USA Claudia Michelle από τη θέση της στις 3 Μαΐου. Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η Michelle έγραψε: «Νιώθω ότι ο τρόπος που η τρέχουσα διοίκηση μιλά για τις κατόχους τίτλων είναι αντιεπαγγελματικός και ακατάλληλος. Απορρίπτω την τοξικότητα στο χώρο εργασίας και τον εκφοβισμό κάθε είδους».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η ψυχική υγεία και η ευτυχία της Noelia και της Uma έχει επηρεάσει αρνητικά και δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλή για αυτό». Ένας γνώστης που γνωρίζει και τις τρεις γυναίκες είπε στην Post ότι αποφάσισαν να παραιτηθούν μαζί και εξέτασαν στρατηγικά τις παραιτήσεις τους.

«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Η Noelia και η UmaSofia είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι άνθρωποι που δούλεψαν απίστευτα σκληρά για τον διαγωνισμό. Οι αποφάσεις δεν ελήφθησαν επιπόλαια. «Όλες αποφάσισαν να το κάνουν μαζί», είπε ο μυημένος. «Φοβούνται να μιλήσουν περισσότερο αυτή τη στιγμή λόγω της οργάνωσης. Δεν θέλουν αυτό να έχει καμία μόνιμη επιβλαβή επίδραση στο μέλλον τους».

Η φερόμενη παρενόχληση και ο εκφοβισμός έχουν γίνει τόσο άσχημα, είπε η πηγή στην The Post που οι γονείς της Srivastava αρνήθηκαν πρόσφατα να αφήσουν την πρόεδρο του Οργανισμού Miss USA Laylah Rose να μιλήσει στην κόρη τους. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ανήσυχοι θαυμαστές της στο Instagram επεσήμαναν ότι το πρώτο γράμμα σε κάθε πρόταση της παραίτησης της Voigt περνούσε ένα μήνυμα: «Με έχουν κάνει να σιωπήσω». Πηγές λένε ότι αυτό έγινε επίτηδες.

«Η Noelia ξυπνά κάθε μέρα με ενοχλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [από τους διοργανωτές των διαγωνισμών]: «Μην κάνεις αυτό», «Μην κάνεις εκείνο», «Κατέβασε τη δημοσίευση», «Είμαστε αντίθετοι με εκείνη τη δημοσίευση».

Η Voigt, μια Βενεζουελανή Αμερικανίδα που στέφθηκε Μις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2023 μετά από αρκετά χρόνια συμμετοχής στον διαγωνισμό, έγραψε στην ανάρτηση παραίτησής της: «Εκτιμώ ιδιαίτερα τη σημασία της λήψης αποφάσεων που είναι καλύτερες για εμάς και την ψυχική μας υγεία». Πηγή ισχυρίστηκε στην The Post ότι η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος των καλλιστείων Μις ΗΠΑ, Laylah Rose, ανέβαζε κρυφά αναρτήσεις με τα ονόματα των Voigt και Srivastra.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προβλήματα της Voigt ξεκίνησαν όταν της υποσχέθηκαν ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν ή στο Λος Άντζελες από τους διοργανωτές των διαγωνισμών αλλά δεν υλοποιήθηκε για πέντε μήνες. Τελικά κανόνισαν να ζήσει στη Φλόριντα. Τον Οκτώβριο του 2023, ο ιδιοκτήτης του διαγωνισμού JKN Global Group υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Η πηγή είπε επίσης στην The Post ότι η Rose απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς της Voigt για παρενόχληση σε μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση που παρευρέθηκε πέρυσι για την οργάνωση. «Ήταν στο αυτοκίνητο με έναν άντρα που την παρενοχλούσε. Είχε γίνει πολύ άβολο. Το είπε στην αρμόδια, η οποία ήταν πολύ περιφρονητική. Η Laylah είπε, «Λοιπόν, θα πρέπει να το συνηθίσεις γιατί είσαι σε δημόσιο ρόλο τώρα», ισχυρίστηκε η στενή πηγή στο The Post.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ανέφεραν πηγές, ήρθε κατά την τελευταία επίσημη εμφάνιση της Voigt ως Miss USA στο Kentucky Derby στις 5 Μαΐου. Είχε λάβει τπο πράσινο φως για να παρευρεθεί, αλλά στη συνέχεια της είπαν ότι δεν μπορούσε να πάει. Εκείνη όμως πήγε ούτως ή άλλως

Η Dani Walker, πρώην Μις Μοντάνα μίλησε για το θέμα σε ένα βίντεο στο YouTube που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. «Πώς δεν έχουμε δώσει προτεραιότητα στην ψυχική υγεία μεταξύ των κατόχων τίτλων υπό το φως αυτού που συνέβη στην Τσέσλι Κριστ;» είπε, αναφερόμενη στην πρώην Μις ΗΠΑ που αυτοκτόνησε, πηδώντας στο κενό από έναν ουρανοξύστη στο Μανχάταν το 2022. «Για μένα δεν υπάρχει καμία έγκυρη δικαιολογία για το γιατί η Noelia πρέπει να παραιτηθεί λόγω της ψυχικής της υγείας», είπε η Walker

«Η Noelia συμμετείχε σε διαγωνισμούς για επτά χρόνια. Φανταστείτε να πετύχετε αυτό το όνειρο μια φορά στη ζωή σας μόνο και μόνο για να απομακρυνθείτε από αυτό, με τόσο δημόσιο τρόπο… Φανταστείτε τι βίωνε» είπε. Πριν αναλάβει τα ηνία η Rose, η διοργάνωση είχε επίσης στοχοποιηθεί για νοθεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ