Σοκ και δέος: Εχουν κλείσει 2.600 καταστήματα στο λιανεμπόριο φέτος στις ΗΠΑ


Στο πρώτο τετράμηνο του έτους λιανοπωλητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν το κλείσιμο 2.600 καταστημάτων.

Μεγάλα ονόματα όπως οι Macy’s, Walmart, Walgreens, Foot Locker και 7-Eleven έχουν ανακοινώσει «λουκέτο» σε καταστήματα, ωστόσο το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί τα εκπτωτικά καταστήματα όπως το Family Dollar και το χρεοκοπημένο 99 Cents Only, αλλά και τα φαρμακεία όπως το CVS και το Rite Aid.

Εάν τα «λουκέτα» συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό για το υπόλοιπο του έτους, θα ανέλθουν συνολικά σε 7.800, σχεδόν 40% περισσότερο σε σχέση με το 2023.
Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 3 Μαΐου, οι έμποροι λιανικής έκλεισαν ή ανακοίνωσαν σχέδια να κλείσουν συνολικά 2.599 καταστήματα, σύμφωνα με την Coresight Research.

Επιπλέον την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν 12 «λουκέτα», με τις Skechers και Save A Lot να κλείνουν οκτώ και δύο αντίστοιχα καταστήματα. Το QuikTrip και η Walmart κατέβασαν ρολά σε ένα κατάστημα η καθεμία.

Έως σήμερα, οι μεγάλοι λιανοπωλητές των ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει 2,5% περισσότερα κλεισίματα και 9,5% λιγότερα ανοίγματα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Family Dollar και η Dollar Tree, που ανήκουν στην ίδια εταιρεία, αποκάλυψαν τον Μάρτιο ότι περισσότερα από 600 καταστήματα θα κλείσουν το 2024. Αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% όλων των καταστημάτων.

Το κατάστημα λιανικής με το δεύτερο υψηλότερο αριθμό λουκέτων ήταν το 99 Cents Only Store.

Και στα μεγάλα φαρμακεία καταγράφεται μαζικά κλείσιμο καταστημάτων. Οι CVS, Rite Aid και Walgreens έκλεισαν για 315, 165 και 77 καταστήματα αντίστοιχα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ