Έλον Μασκ: «Να κάνετε τουλάχιστον 3 παιδιά, ο πολιτισμός πεθαίνει» – SOS για την υπογεννητικότητα


Το χόμπι του Έλον Μασκ είναι να κοιμάται το βράδυ ακούγοντας podcast για το τέλος του πολιτισμού, οπως αποκάλυψε. Απώτερος στόχος του ο εποικισμός του Άρη, ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία του παραμένει η δραματική μείωση του αριθμού των γεννήσεων

Το να ακούς τον Έλον Μασκ μπορεί να είναι καταθλιπτικό μερικές φορές. Στο μυαλό του, ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ένα μικροσκοπικό κερί που τρεμοπαίζει που περιβάλλεται από μια τεράστια έκταση σκότους που δεν έχει χτίσει ακόμη μια αποικία στον Άρη. Μιλάει διαρκώς για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων – έχει μάλιστα προειδοποιήσει ότι οι πιθανότητες να ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης αυξάνονται. Τώρα, ίσως ξέρουμε γιατί.

Σε μια συζήτηση με τον Μάικλ Μίλκεν ο ιδρυτής της SpaceX και διευθύνων σύμβουλος της Tesla μίλησε εκτενώς για τη μοναδική ύπαρξη της ανθρωπότητας σε ένα σύμπαν ηλικίας 13,8 δισεκατομμυρίων ετών που διαφορετικά στερείται αποδείξεων για ζωή σε άλλους κόσμους. Όταν ρωτήθηκε τι τον κρατάει ξύπνιο τη νύχτα, ο Μασκ απάντησε ο φόβος οτι θα χαθούν όλα εάν συμβεί κατακλυσμός προτού η ανθρωπότητα εξαπλωθεί στα γειτονικά αστρικά συστήματα.

«Να κάνετε τουλάχιστον τρία παιδιά»

«Ακούω podcasts σχετικά με την κατάρρρευση του πολιτισμού για να κοιμηθώ, αυτό μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος εδώ», είπε ο αυτοαποκαλούμενος λάτρης της ιστορίας, καλώντας όλα τα μέλη του κοινού να τεκνοποιήσουν τουλάχιστον τρεις φορές.

Όταν είσαι ένας από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο—ο οποίος έχει επαναπροσδιορίσει πλήρως την αυτοκινητοβιομηχανία, έχει χτίσει τη μεγαλύτερη εμπορική διαστημική επιχείρηση και κατέχει μία από τις πιο σημαίνουσες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, λίγοι θα σε κατηγορήσουν που σκέφτεσαι το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ο φιλάνθρωπος πλέον Μάικλ Μίλκεν, γνωστός για τον ρόλο του στην ανάπτυξη της αγοράς ομολόγων υψηλής απόδοσης, την καταδίκη και την ποινή του μετά από ομολογία κακουργήματος για παραβίαση της νομοθεσίας άφησε τον «Έλον να μιλήσει για τον Έλον.

Με τον επιχειρηματία στο στοιχείο του, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όλα τα αγαπημένα του θέματα, όπως η σημασία της αξιοκρατίας και πόσο ασφυκτική και κατασταλτική είχε γίνει η κυβερνητική γραφειοκρατία της Καλιφόρνια. Πέρα από αυτό όμως, ο Μασκ είπε ότι ανησυχούσε που οι άνθρωποι δεν είχαν αρκετούς λόγους για να σηκωθούν το πρωί.

Ενώ για πολλούς αυτό μπορεί να είναι θρησκεία, ο δικός του λόγος ύπαρξης είναι να πεθάνει κάποια μέρα στον Άρη και όχι από πρόσκρουση, όπως αστειεύεται. «Το να χτίσουμε πολιτισμό που θα ταξιδεύει στο διάστημα είναι ένα από αυτά τα πράγματα», είπε. «Κάποια στιγμή θέλουμε να κάνουμε την επιστημονική φαντασία να μην είναι φαντασία δια παντός».

«Απλώς περιμένω να πεθάνω»

Πολλές φορές, ο Μασκ αναφέρθηκε στο παράδοξο Fermi, που πήρε το όνομά του από τον Ιταλό φυσικό ο οποίος είχε αναρωτηθεί αν υπάρχουν εξωγήινα όντα, πού βρίσκονται; «Το SpaceX με τον αστερισμό Starlink έχει περίπου 6.000 δορυφόρους και ούτε μία φορά δεν χρειάστηκε να κάνουμε ελιγμούς γύρω από ένα UFO», είπε. «Ποτέ»

Αυτή η σκέψη ενός μικροσκοπικού στίγματος Γης που φιλοξενεί όλη τη γνωστή ζωή που περιστρέφεται σε ένα μελανώδες κενό φαίνεται πως έχει να κάνει με την εμμονή του με την πτώση των ποσοστών γεννήσεων. Μόλις πρόσφατα, προειδοποίησε πως «η Αμερική τείνει προς εξαφάνιση», καθώς το ποσοστό γονιμότητας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία τη δεκαετία του 1930.

Μίλησε για αυτό τόσο πολύ σε ένα σημείο που ένα από τα μέλη του κοινού προσφέρθηκε εθελοντικά να γίνει ο επόμενος γεννητής των απογόνων του.Ο ίδιος έχει κάνει ήδη το καθήκοντ του, όπως λέει συχνά, έχοντας αποκτήσει σχεδόν δώδεκα παιδιά με πολλές μητέρες.

Ο Μασκ βρήκε την ευκαιρία να ενθαρρύνει όλους όσοι ακούνε να αποκτήσουν τουλάχιστον τρία παιδιά, δεδομένου ότι η ανθρωπότητα στηρίζεται επισφαλώς σε λεπτό στρώμα πάγου στο ευρύτερο σχήμα του σύμπαντος. Πολύ συχνά, οι πολιτισμοί έχουν πεθάνει, χωρίς να αφήνουν πίσω τους κληρονομιά επειδή δεν υπάρχουν αρχεία.

«Αν δεν γίνεις πολιτισμός πολλών πλανητών, τότε απλά περιμένεις μέχρι να πεθάνεις από μια αυτοπροκαλούμενη πληγή ή κάποια φυσική καταστροφή», συνέχισε. «Υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί που έχουν πεθάνει εδώ και καιρό. Κάποια στιγμή και ο πολιτισμός μας θα τελειώσει»

Πηγή: FortuneΑφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ