Στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση

Με μια μέρα καθυστέρηση εστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών η ρηματική διακοίνωση στα Σκόπια που ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι παράλληλα έχει συμφωνηθεί και το σχέδιο της επιστολής προς τον ΟΗΕ για την αλλαγή της ονομασίας της γείτονος χώρας.

Η ρηματική διακοίνωση θα έπρεπε σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου να έχει σταλεί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου αλλά για άγνωστους λόγους καθυστέρησε.

«Με αυτή ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της γειτονικής χώρας” δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Διαβεβαίωσε μάλιστα, πως από την ερχόμενη εβδομάδα είναι υποχρεωτική η χρήση της ονομασίας Βόρεια Μακεδονία.

“Είναι ρητή και ξεκάθαρη η Συμφωνία των Πρεσπών επ’ αυτού. Σε όλα τα διεθνή φόρα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία” εξήγησε ο υπουργός.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/396744/estali-i-rimatiki-diakoinosi-apo-to-upex-sta-skopia-/#ixzz5fKzWOC7u
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here