«Τσάι και συμπάθεια» από Κασσελάκη στη μειονότητα – Απέφυγε να τοποθετηθεί για τη Χειμάρρα


«Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ο ελληνισμός, είναι μέσω της Παιδείας»

Καμία αναφορά στα επικίνδυνα «παιχνίδια» της κυβέρνησης των Τυράννων σε βάρος της ελληνικής μειονότητας δεν έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψη του στα μειονοτικά χωριά της Νότιας Αλβανίας, παρά το γεγονός ότι του ετέθησαν από εκπροσώπους της μειονότητας τα θέματα αυτά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να πει έστω και μια κουβέντα για τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο χρόνο στη Χειμάρρα και για την άρνηση της αλβανικής κυβέρνησης να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης, Φρέντη Μπελέρη.

Αντίθετα, άφησε υπονοούμενα εναντίον της κυβέρνησης, για προσπάθεια «κομματικοποίησης» των εθνικών θεμάτων, αναφερόμενος -χωρίς να το πει ανοιχτά- στη συμμετοχή του Φρ.Μπελέρη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κομματικοποιούνται και να πολιτικοποιούνται τα εθνικά ζητήματα και εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση θα παραμείνουμε θεσμικοί. Θα στηρίξουμε τον ελληνισμό όπου και αν βρίσκεται. Ειδικά στα σύνορα μας, εκεί που έχυσαν αίμα για την ελευθερία της Ελλάδας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Γεωργουτσάτι, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δρόπολης.

Ως προς τη Χειμάρρα; Τίποτα σαφές, παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις. «Ήθελα να προσθέσω στους συμπατριώτες Έλληνες εδώ στους μειονοτικούς δήμους και στη Χιμάρα ότι δεν θα σας ξεχάσουμε. Η ακρόαση των προβλημάτων και οι περιοδικές επισκέψεις είναι υποχρέωσή μας ως κοινωνία προς εσάς».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το σχολείο στους Βουλιαράτες, συνομίλησε με παιδιά και εκπαιδευτικούς, ακούγοντας τα προβλήματα, αλλά και τα αιτήματα τους. «Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ο ελληνισμός, είναι μέσω της Παιδείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια περιοχή επισκέφτηκε, επίσης, και το νεκροταφείο των πεσόντων του αλβανικού μετώπου, το 1940, ενώ η σύντομη περιοδεία έκλεισε με συνάντηση με μειονοτικούς στη Βάνιστα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ