Γιάνης Βαρουφάκης: Μηνύει το γερμανικό κράτος για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα


Οργή στο ΜΕΡΑ25 κατά των γερμανικών Αρχών για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα που επιβλήθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Κατά του γερμανικού κράτους στρέφεται ο Γιάνης Βαρούφακης ο οποίος μηνύει τις Αρχές της χώρας για την απαγόρευση εισόδου που του επέβαλε το Βερολίνο, με αφορμή τη συμμετοχή του σε πολιτική εκδήλωση για τη Γάζα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το κόμμα, ο κ. Βαρουφάκης αποφάσισε να μηνύσει τις γερμανικές αρχές στα γερμανικά δικαστήρια και μάλιστα και επιφυλάσσεται να απευθυνθεί και στα ευρωπαϊκά, για καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη ελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις με το ΜΕΡΑ25 Γερμανίας και τη νομική του ομάδα στη Γερμανία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πριν την κατάθεση της μήνυσης, σε ανακοίνωσή του το Μέρα25 αναφέρει ότι «αφού δεσμεύτηκαν (οι γερμανικές αρχές) στον δικηγόρο του γραμματέα του ΜέΡΑ25 ότι θα απαντούσαν εγγράφως σε τρία εύλογα ερωτήματα (Ποια αρχή εξέδωσε την απαγόρευση; Πότε; Με ποιο σκεπτικό;), οι γερμανικές αρχές τελικά απάντησαν πως… δεν θα απαντήσουν επικαλούμενες λόγους ”εθνικής ασφάλειας” και επειδή οι τυχόν απαντήσεις θα υπονόμευαν την ”ορθή εκτέλεση των καθηκόντων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών ασφάλειας που εμπλέκονται στην υπόθεση”».

Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει την 12η Απριλίου στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη, εκδήλωση που διοργανώθηκε από το MEΡA25 Γερμανίας, την Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη και άλλες οργανώσεις με στόχο τον διάλογο για την ανεύρεση λύσεως που θα εξασφαλίσουν ίσα πολιτικά δικαιώματα και στις δύο πλευρές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ