Δημόσια εμφάνιση για τον βασιλιά Κάρολο: «Χαίρομαι που μου επιτράπηκε να βγω έξω από το κλουβί μου»


Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την 3η Βασιλική Σχολή Στρατιωτικής Μηχανικής (3RSME) στους στρατώνες του Γιβραλτάρ, στο Μίνλεϊ, στο Σάρεϊ.

Δημόσια εμφάνιση έκανε ο βασιλιάς Κάρολος και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία, δήλωσε πως ήταν πολύ χαρούμενος καθώς… «βγήκε από το κλουβί του».

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την 3η Βασιλική Σχολή Στρατιωτικής Μηχανικής (3RSME) στους στρατώνες του Γιβραλτάρ, στο Μίνλεϊ, στο Σάρεϊ. Εκεί, συνάντησε το στρατιωτικό προσωπικό καθώς και τις οικογένειές τους. Την ίδια ώρα, ο γιος του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρέθηκε στην Κορνουάλη, ενώ η σύζυγός του, η βασίλισσα Καμίλα παρέθεσε δεξίωση για φιλανθρωπικό ίδρυμα ζώων στο Λονδίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε συγγνώμη από τον στρατό, καθώς η επίσκεψή του οριστικοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ εξήγησε πως επιθυμούσε να βρεθεί στη στρατιωτική βάση αμέσως μόλις «του επιτραπεί να βγει από το κλουβί του». «Ζητώ συγγνώμη που σας αιφνιδίασα, αλλά όταν εμφανίστηκε αυτή η ευκαιρία και με άφησαν να βγω από το κλουβί μου, ήθελα να έρθω να ρίξω μια ματιά».

Πηγή: AP

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος είναι Γενικός Συνταγματάρχης των Βασιλικών Μηχανικών, συναντήθηκε με τον Λόρδο Υπολοχαγό Νάιτζελ Άτκινσον και τον υποστράτηγο Έλντον Μίλαρ προτού δεχθεί χαιρετισμό από μία φρουρά που αποτελείται από αξιωματικούς της σχολής. Ο αντισυνταγματάρχης Γκραντ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων της PA: «Είχαμε μόνο έξι ημέρες για να προετοιμαστούμε, αλλά η μόνη απάντηση από πλευράς μας ήταν ένα καθαρό “ναι”».

Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς συναντήθηκε με ομάδες μηχανικών και τις οικογένειές τους όπου έμαθε για τις εμπειρίες τους από την εκπαίδευση στο σχολείο και την υποστήριξη που λαμβάνουν από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πηγή: AP

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην έγκυο Sophie Mairs, 37 ετών, (η οποία απέχει μόλις έξι εβδομάδες από τον τοκετό) ο βασιλιάς Κάρολος είπε: «Είσαι σίγουρη ότι πρέπει να είσαι εδώ σήμερα;». Από την πλευρά της, η Sophie, της οποίου ο 38χρονος σύζυγος, ο Barry Mairs, είναι στους Μηχανικούς, είπε: «Δεν μπορούσα να το χάσω. Δεν είναι κάθε μέρα ο βασιλιάς εκεί που εργάζεται ο άνδρας σου».

Ο βασιλιάς Κάρολος αστειεύτηκε επίσης με τη Νάταλι Νιούμαν, τη σύζυγο του δεκανέα Τζόζεφ Νιούμαν, όταν εκείνη του γνωστοποίησε ότι έχουν τρία παιδιά. Ο βασιλιάς Κάρολος είπε χιουμοριστικά: «Ακόμη κι ένα δυνατό ποτό δεν θα βοηθήσει».

Συγγενείς των μηχανικών που βρίσκονταν στο σημείο δήλωσαν για τον βασιλιά: «Ήταν πραγματικά αστείος, φαινόταν απολύτως καλός και αισιόδοξος». Και: «Είναι ένα πραγματικά υπέροχο άτομο, του άρεσε να ασχολείται μαζί σου, δεν ήταν μια φευγαλέα συνομιλία, ήταν μια συζήτηση σε βάθος».

Όλοι οι στρατιώτες και αξιωματικοί του Royal Engineer περνούν από 3 RSME για να λάβουν αρχική εμπορική εκπαίδευση μηχανικού μάχης.

Η σχολή είναι υπεύθυνη για την παροχή μαθημάτων διοίκησης σε κατώτερο και ανώτερο επίπεδο, καθώς και μαθήματα μηχανικών μάχης, διδασκαλίας δεξιοτήτων όπως γεφυρώσεις, κατεδαφίσεις και παροχή νερού.

*Με πληροφορίες από Daily Mail



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ