Εικόνες από την οροσειρά της Ροδόπης σε έκθεση φωτογραφίας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας


Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης στην Τουρκία, θα φιλοξενηθεί από αύριο και για πέντε ημέρες, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά Δεκαπέντε φωτογράφοι».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του φωτογραφικού συλλόγου Αδριανούπολης και του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, οι δεκαπέντε καλλιτέχνες παρουσιάζουν το φωτογραφικό τους έργο στο οποίο αποτυπώνεται καλλιτεχνικά και με σύγχρονη ματιά η οροσειρά της Ροδόπης του σήμερα. Ως προς τη θεματολογία του φωτογραφικού έργου, οι ίδιοι οι δημιουργοί αναφέρουν ότι «είναι ευρεία με μοναδικό περιορισμό την γεωγραφική θέση των λήψεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός των ορίων της οροσειράς της Ροδόπης. Μια οροσειρά μαγική, σπαρμένη κάστρα, εκκλησίες, τεμένη, αρχοντικά, καλύβες, μαντριά, ξερολιθιές, γεφύρια. Με τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους, με απροσδόκητη χλωρίδα και πανίδα. Το πιο όμορφο στοιχείο της όμως, είναι το ανθρώπινο. Χαμόγελα, κεράσματα, φιλοξενία από πρόσωπα με διαφορετικές κουλτούρες, ήθη, έθιμα, θρησκεύματα και παραδόσεις. Ένας τόπος όπου συνυπάρχουν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, μια αρμονική ποικιλομορφία ανθρώπων που σπάνια συναντάς».

Σημειώνεται πως στη διάρκεια των αυριανών εγκαινίων της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του ομότιτλου φωτογραφικού λευκώματος, το οποίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Την πρωτοβουλία προώθησης πολιτιστικής συνεργασίας με την Τουρκία – στο πλαίσιο της οποίας το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ένωσε τις δυνάμεις του με τον φωτογραφικό σύλλογο Αδριανούπολης EFOD Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği – είχε ο πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, ‘Αρης Ραδιόπουλος. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών καλλιτεχνικών-πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και η διοργάνωση κοινών φωτογραφικών εκθέσεων και εκδόσεων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ